«Πέρασε» από το Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – Δεν στηρίχθηκε από τους «γαλάζιους» ευρωβουλευτές


Η δεξιά πτέρυγα του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισε αρνητικά ή απείχε από την ψηφοφορία

«Πέρασε» από το Ευρωκοινοβούλιο η πρόταση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα - Δεν στηρίχθηκε από τους «γαλάζιους» ευρωβουλευτές

Το πράσινο φως για την καθιέρωση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος άναψε την Τετάρτη το Ευρωκοινοβούλιο.

Συνολικά 336 ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως δεν στηρίχθηκε από τη Δεξιά και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, με 336 ψήφους εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα με το οποίο καλεί την Κομισιόν να υπάρξει Ευρωπαϊκή οδηγία ώστε να υπάρξει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Κατά την ψηφοφορία, υπέρ τάχθηκαν οι ευρωβουλευτές από την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και αρκετοί από το Renew Europe. Αντίθετα, από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά αρνητικά ψήφισαν 174 ενώ απείχαν 121.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης στηλιτεύει το γεγονός πως μεταξύ εκείνων που δεν στήριξαν την πρωτοβουλία για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, συμπεριλαμβάνονται και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Έγραψε συγκεκριμένα: «Σημαντική νίκη στο ΕΚ! Με ψήφισμα της Ολομέλειας ζητάμε από την Κομισιόν Ευρωπαϊκή Οδηγία για την καθιέρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. ΝΑΙ από Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινους κ την πλειοψηφία του Renew. ΟΧΙ και Αποχή από Δεξιά-Ακροδεξιά. Ανάμεσα τους και οι ΕΒ της ΝΔ!»

Δείτε την ανάρτηση του Δ. Παπαδημούλη:

πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.