«Τούρκος καταδρομέας» συνελήφθη στην Κω(video)

Τι κρύβει η σύλληψη τριών διακινητών μεταναστών στην Κω από το Λιμενικό Σώμα; Από τους τρεις διακινητές, οι δύο δήλωσαν Τούρκοι υπήκοοι ενώ ο ένας Σύρος. Θέμα προκύπτει με τον έναν εκ των δύο Τούρκων. Γιατί; Ένας εξ αυτών φέρεται να δήλωσε πως υπηρετεί ως καταδρομέας στον στρατό της Τουρκίας, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, έγινε έλεγχος στο κινητό του τηλέφωνο και στα στοιχεία που έδωσε στις Αρχές έτσι ώστε να διαπιστωθεί πιθανή δράση κατασκοπείας από τον συγκεκριμένο. Παράλληλα, κλιμάκια της ΕΥΠ και της Ασφάλειας έχουν μεταβεί στην Κω, για να ερευνήσουν το θέμα.

Ο ίδιος φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας να έχει πάρει μέρος και σε άλλες παράνομες μεταφορές μεταναστών. Οι Αρχές ερευνούν και την πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλα κυκλώματα που δραστηριοποιούνται στο Ανατολικό Αιγαίο. Μάλιστα, έχοντας ως σημείο μεταφοράς των μεταναστών την Κω, με τη συμμετοχή και Ελλήνων.

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη σύλληψη στην Κω

Το Λιμενικό Σώμα, πριν από μερικά 24ωρα, είχε δώσει στη δημοσιότητα ένα βίντεο ντοκουμέντο από τον εντοπισμό, την καταδίωξη και τη σύλληψη των διακινητών στην Κω.

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, και πρόσθεσε:

«Η σύλληψη τριών διακινητών, αποτελεί μια ακόμα επιτυχία και ένα ακόμα χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας, εκθέτοντας τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο».

πηγη