«Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» για την ΑΔΑΕ – Πιέζουν Βελόπουλο να ανέβει στα «τανκς»

Οι πιέσεις των στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Κυριάκο Βελόπουλο θυμίζουν «δρόμους του Σικάγο» της δεκαετίας του ’20.

«Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» για την ΑΔΑΕ – Πιέζουν Βελόπουλο να ανέβει στα «τανκς»

Στον απόηχο της γνωμοδότησης Ντογιάκου, με την οποία επιχειρείται μία φίμωση της ΑΔΑΕ για την υπόθεση των υποκλοπών, το Μέγαρο Μαξίμου εκτελεί μια άλλη μεθόδευση στην προσπάθειά του να «κουκουλώσει» το τεράστιο αυτό σκάνδαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στενότατοι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ασκούν πρωτοφανείς πιέσεις στον Κυριάκο Βελόπουλο να συναινέσει σε ένα κυριολεκτικά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Στην «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αλλαγή της σύνθεσης της ΑΔΑΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να αποφασίσει για την αντικατάσταση των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών που έχει λήξει η θητεία τους. Μεταξύ των Αρχών βρίσκεται και η ΑΔΑΕ.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να βάλει «φρένο» στο κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα έργο της ΑΔΑΕ και να τοποθετήσει πρόσωπα της αρεσκείας της – όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει από την πρώτη στιγμή – προκειμένου να βάλει τέλος στον έλεγχο της Αρχής στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Υπενθυμίζουμε πως για να «περάσει» η αντικατάσταση των μελών της ΑΔΑΕ από τη Βουλή απαιτείται πλειοψηφία 3/5. Δεδομένης της άρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ αναζητεί συμμάχους στα μικρότερα κόμματα. Και επειδή αποκλείονται τόσο το ΜέΡΑ25, όσο και το ΚΚΕ, η μοναδική πόρτα που έμεινε για να χτυπήσουν είναι αυτή της Ελληνικής Λύσης.

Εξ ου και οι πιέσεις, οι οποίες παίρνουν πλέον άλλη μορφή, θυμίζοντας όχι βέβαια μια ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα, αλλά τους «δρόμους του Σικάγο» της δεκαετίας του ’20, όταν την πόλη κυβερνούσαν οι νόμοι των γκάγκστερς.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίζεται για την ώρα αρνητικός στη σύμπραξη στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα παρά τις πιέσεις. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα με δηλώσεις του απαγόρευσε στον Γιάννη Οικονόμου να χρησιμοποιεί το όνομα της Ελληνικής Λύσης.

Ίδωμεν…

πηγή