«ΗΠΑ-Γαλλία πήραν ότι ήθελαν και παριστάνουν τους ουδέτερους στα ελληνοτουρκικά»-Γ.Καμπάς

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς, εξηγεί γιατί η Τουρκία έχει κλιμακώσει επικίνδυνα την επιθετικότητα της εναντίον της Ελλάδας. Επισημαίνει τα λάθη μας μεταξύ των οποίων και τις μεγάλες προσδοκίες που είχαμε από τις συμμαχίες μας. Αναφέρεται ειδικά στις συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία τονίζοντας ότι έχουμε δώσει τα πάντα αλλά έχουμε πάρει ελάχιστα αν όχι τίποτα. Οι σύμμαχοι «έκαναν τη δουλειά τους και τώρα τηρούν ουδέτερη στάση», λέει και προσθέτει; «Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από κυρώσεις».

Ο κ.Καμπάς μιλά για το σχεδόν πανηγυρικό κλίμα που μεταδίδεται κάθε μέρα από τα μέσα ενημέρωσης για εξοπλισμούς που έχουν παραγγελθεί, αλλά ακόμη δεν έχουν έρθει και θα κάνουν χρόνια να ενταχθούν στις ελληνικές ΕΔ. Τα 10 υπό επιχειρησιακή ένταξη Rafale από μόνα τους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν όσα απίθανα ακούγονται και γράφονται δημιουργώντας ένα επικίνδυνο κλίμα εφησυχασμού στην κοινή γνώμη.

Ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ σχολιάζει και όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder που υποτίθεται να αντικαθιστούσαν τα ρωσικά BMP-1.

πηγή