Οι “Ταλιμπάν” της “πολιτικής ορθότητας” αποδομούν το φύλο κι όχι μόνο…

Στην “πυρά” πετάχτηκε η Κατερίνα Λάσπα από τους “Ταλιμπάν” της “πολιτικής ορθότητας”, όταν εξέφρασε την αντίδραση της στην εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη, όπου drag queens (τρανσέξουαλ άτομα) διάβασαν παραμύθια σε παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Η δημόσια παρέμβαση της για μία, τουλάχιστον αμφιλεγόμενη, πρωτοβουλία προκάλεσε και εσωκομματικούς κραδασμούς. Η Τομεάρχης Εθελοντισμού του ΠΑΣΟΚ έπεσε θύμα της πολιτικής ορθότητας, οι θιασώτες της οποίας θυμίζουν ζηλωτές. 

Το “πολιτικά ορθό” δίδαξε αρχικά στους ανθρώπους να υποπτεύονται οτιδήποτε έρχεται από το παρελθόν και την ιστορία των κοινωνιών. Εδώ και καιρό βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση, σε μια περίοδο παραληρήματος, όπου το πολιτικό γυρνάει –θα τολμούσαμε να ισχυριστούμε– στο ψυχιατρικό. Επιχειρώντας να περιγράψουμε το εσωτερικό περιεχόμενο του παραληρήματος, θα σημειώναμε πως εκφράζεται μέσα από δύο εσωτερικούς λόγους-αντικείμενα.

Πιο αναλυτικά, το πολιτικά ορθό στηρίζεται σε δύο βιολογικές παραμέτρους-πυλώνες που τις χρησιμοποιεί ρατσιστικά και σεξιστικά αντιστοίχως, αναστρέφοντας τες. Το πρώτο αφορά έναν νεοφυλετισμό με έμμονη ιδέα το δέρμα: Να κατηγορηθεί η λευκότητα (whiteness) στο όνομα μιας “μαύρης ανωτερότητας”. Με άλλα λόγια, πρόκειται για έναν ρατσιστικό “αντιρατσισμό”.

η συνεχεια εδω