Βολές Πολάκη και Καλπάκη για τον βουλευτή της Ν.Δ. Α. Πάτση

*Στην σκιά του Γούκου;

«Ο κ. Πάτσης “πλουτίζει” από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους», δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καλπάκης ● Σιγή έως χθες από Ν.Δ. και Μαξίμου για την καταγγελία.

Σε νέα καταγγελία εις βάρος βουλευτή της Ν.Δ. προχώρησε χθες ο αναπληρωτής τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Παύλος Πολάκης. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος στον βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ., Ανδρέα Πάτση, τον χαρακτήρισε «προκλητικό παραβάτη του νόμου» καθώς φέρεται να είναι ιδιοκτήτης τριών εταιρειών που έχουν σχέση με διαχείριση «κόκκινων» δανείων. Μάλιστα τον κάλεσε να δώσει στη δημοσιότητα πού βρήκε 4,3 εκατ. ευρώ προκειμένου να αγοράσει δάνεια ύψους 62 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς, από τη στιγμή που οι δηλώσεις του στα «πόθεν έσχες» του δεν δικαιολογούν τέτοια ποσά.

Για το θέμα έκανε σχετική δήλωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «δεν πρόκειται μόνο για χυδαία ανηθικότητα αλλά και για καραμπινάτη παρανομία, αφού απαγορεύεται από τον νόμο η συμμετοχή βουλευτή σε εταιρεία του εξωτερικού. Ο κ. Πάτσης “πλουτίζει” από πλειστηριασμούς για δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους». Ο κ. Καλπάκης αναρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της Βουλής προτίθεται να συγκαλέσει την Επιτροπή Πόθεν Εσχες ώστε να διαπιστωθεί από πού βρήκε τα χρήματα ο κ. Πάτσης προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά των δανείων. «Ο κ. Μητσοτάκης θα επικροτήσει τις μπίζνες του βουλευτή του κρατώντας τον στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.;», αναρωτήθηκε ο κ. Καλπάκης.

Εως χθες βράδυ ούτε η Ν.Δ. ούτε και το Μαξίμου είχαν αντιδράσει στην καταγγελία.

*Το σχολιο δικο μας

πηγή