«Ένδοξος πόλεμος ή ανέντιμη ειρήνη»; Δημήτρης Δρόσος για ελληνοτουρκικά και όχι μόνο

«Πόλεμος ένδοξος, ειρήνης αισχράς αιρετώτερος», που σημαίνει «Ο ένδοξος πόλεμος είναι προτιμότερος από την ντροπιαστική ειρήνη». Το είχε πει ο Δημοσθένης και το επικαλείται ο γεωπολιτικός αναλυτής και Υποπτέραρχος ε.α Δημήτρης Δρόσος στη συνέντευξη του στο Militaire Channel. 

Προτείνει πόλεμο με την Τουρκία; Όχι βέβαια, αλλά επισημαίνει την ανάγκη η Ελλάδα να αποκτήσει στρατηγική που θα την εφαρμόζει έναντι της τουρκικής επιθετικότητας. Δεν μπορεί να επικαλείται μόνο το διεθνές δίκαιο αλλά πρέπει και να το επιβάλλει.

Ο κ.Δρόσος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα και μπορεί και πρέπει να ασκήσει το δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών της υδάτων.Όχι τμηματικά αλλά σε όλη την επικράτεια. «Πρέπει να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και μπορούμε να στηριζόμαστε», λέει σχολιάζοντας τα όχι και τόσο αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνουμε από τους συμμάχους μας. Τελευταία παραδείγματα οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, που φαίνεται ότι στρέφονται προς την Τουρκία.

Ο κ.Δρόσος επισημαίνει ακόμη ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο και η αναβάθμιση του δεν είναι τυχαία. Το καθεστώς Ερντογάν στοχεύει στο βυθοτεμάχιο 10 της Κύπρου για το οποίο υπάρχουν ενδείξεις για τεράστια ποσότητα φυσικού αερίου.

Αναφερόμενος στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και στην ενεργειακή κρίση, ο κ.Δρόσος επικαλείται τις επίσημες εκθέσεις ελβετικών τραπεζών που αναφέρουν ότι η λεγόμενη απεξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία θα διαρκέσει τουλάχιστον 5 χρόνια.

πηγή