Υποκλοπές: «Κηλίδα για τη Ν.Δ. με σφραγίδα Μητσοτάκη»

Στίγμα προθέσεων του ΠΑΣΟΚ εν όψει τη σημερινής συνεδρίασης η σκληρή αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, βάζοντας για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του

Μια γεύση για τη στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το απόρρητο πόρισμα της πλειοψηφίας για τις υποκλοπές έδωσε χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης, χαρακτηρίζοντας το σκάνδαλο, με θύμα τον ίδιο, «μια πολιτική κηλίδα στην ιστορία της Ν.Δ. που έχει τη σφραγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας τού Μαξίμου».

Παρά τη φανερή προσπάθεια συσκότισης και την άρον άρον και απροσχημάτιστη ολοκλήρωση της διαδικασίας από την κυβέρνηση, στη Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται αποφασισμένοι να τηρήσουν τη δέσμευση για «αποκάλυψη μέσω της θεσμικής οδού και με κάθε κόστος». Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του κόμματος αναμένεται να επαναλάβουν τα αμείλικτα ερωτήματα προς την κυβερνητική πλευρά για τους λόγους παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη, καταγγέλλοντας -με βάση και το δικό τους πόρισμα- την πρακτική των συναδέλφων τους της Ν.Δ., οι οποίοι διαδραμάτισαν ουσιαστικό ρόλο «στο οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο συγκάλυψης του σκανδάλου».

Θα ζητήσουν δε ο κατάλογος μαρτύρων που πρότειναν και απορρίφθηκε από την εξεταστική να ισχύσει, ώστε να υπάρξει ακρόαση των προσώπων αυτών, ανάμεσά τους και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Γρηγόρης Δημητριάδης, κατά την επίσκεψη στην Αθήνα της αρμόδιας εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου, της PEGA, τον επόμενο μήνα.

Μιλώντας στο Olympia Forum που πραγματοποιείται στο Ζάππειο, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναρωτήθηκε για τους δήθεν «εθνικούς λόγους» που επικαλείται η Ν.Δ. για το απόρρητο, σημειώνοντας δηκτικά ότι πρόκειται για «εθνικούς λόγους που ξεκινούν 15 Σεπτεμβρίου όταν αρχίζω την καμπάνια μου και τελειώνουν μόλις εκλέγομαι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Εργαλεία υπονόμευσης

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επιμονή του στην υπόθεση, υποστήριξε ότι το κάνει ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο σε κανέναν Ελληνα πολιτικό, αλλά και προκειμένου λογισμικά όπως το Predator να απαγορευτούν μέσα από μια πανευρωπαϊκή προσπάθεια. Διαφορετικά, συμπλήρωσε, θα είναι εργαλεία υπονόμευσης της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Ο κ. Ανδρουλάκης, εκτός από τη Ν.Δ., άφησε αιχμές και για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επισήμανε ότι υπεύθυνη είναι και η κυβέρνηση Τσίπρα, θυμίζοντας ότι με βάση κατάθεση μάρτυρα στην εξεταστική η εταιρεία KRIKEL αγοράστηκε έναντι 5.000 ευρώ το 2017 και το 2018 «υπογράφει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 1 εκατομμύριο ευρώ απευθείας ανάθεση». Ο δε υπουργός που υπογράφει, σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «μετά διορίζει στην εταιρεία τον γιο του», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «επειδή ακουμπάει και τους δύο (Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ) θέλουν να το κρύψουν κάτω από το χαλί». Κλείνοντας ζήτησε «αν έχουν λίγη τσίπα», όταν θα έρθει η PEGA στην Ελλάδα «να τους δει όλους».

πηγή