Πεσκόφ: Η αλήθεια για την έκρηξη στον Nord Stream θα προκαλέσει εκπλήξεις στην Ευρώπη

Δηλώσεις με υπαινιγμούς έκανε η Ρωσία για τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream.

Πεσκόφ: Η αλήθεια για την έκρηξη στον Nord Stream θα προκαλέσει εκπλήξεις στην Ευρώπη

Με τη Ρωσία εκτός των ερευνών, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ισχυρίστηκε ότι οι Ευρωπαίοι θα εκπλαγούν όταν μάθουν την «αλήθεια» για τις εκρήξεις που προκάλεσαν τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2.

Η Ρωσία έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί στη διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιές στους αγωγούς που μετέφεραν φυσικό αέριο στην Ευρώπη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τις διαρροές στις 12 Οκτωβρίου ως πράξη «διεθνούς τρομοκρατίας» προς όφελος των ΗΠΑ, της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Η ρωσική διπλωματία κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποκαλύψει αν η χώρα του ευθύνεται για αυτές τις εκρήξεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επανήλθε την Παρασκευή (21/10) στο ίδιο θέμα. Δήλωσε ότι η Μόσχα εργάζεται «εντατικά» για να συμπεριληφθεί στην έρευνα.

«Γίνονται εργασίες μέσω διπλωματικών διαύλων», είπε σε δημοσιογράφους ο Ρώσος αξιωματούχος. «Αλλά μέχρι στιγμής, συναντούν έναν τοίχο απροθυμίας για να ριχτεί από κοινού φως στην αλήθεια, κάτι που σίγουρα θα εκπλήξει περισσότερες από μία ευρωπαϊκές χώρες αν δημοσιοποιηθεί», όπως είπε. Ο ίδιος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Σουηδοί, ούτε οι Δανοί μοιράζονται πληροφορίες μαζί μας», είπε ο Πεσκόφ.

πηγή