Για μια χούφτα (ακροδεξιούς) ψήφους: Πώς ο «φιλελεύθερος» Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στις «ιδέες Βορίδη»

Το ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο μετά τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για χημικό ευνουχισμό των παιδοβιαστών.

Για μια χούφτα (ακροδεξιούς) ψήφους: Πώς ο «φιλελεύθερος» Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στις «ιδέες Βορίδη»

Μπορεί ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης να προκάλεσε μεγάλη αμηχανία σε αρκετούς από τους γαλάζιους συναδέλφους του, εμφανιζόμενος ανοικτός στον χημικό ευνουχισμό των παιδοβιαστών, προκαλώντας αντιδράσεις από βουλευτές της αντιπολίτευσης, αλλά είναι βέβαιο ότι η παρέμβασή του ακούστηκε «ευχάριστα» στο σκληρό δεξιό και ακροδεξιό ακροατήριο του πολιτικού φάσματος, αν όχι και σε αρκετούς άλλους.

Σίγουρα ο ίδιος, έμπειρος νομικός αλλά και πολιτικό ον από τα νεανικά του χρόνια, με την παρέμβασή του «καβάλησε στο κύμα» της κοινωνικής οργής που έχει προκαλέσει η φρικτή υπόθεση του κατ εξακολούθηση βιασμού ενός παιδιού, μόλις 12 ετών. Οργή, που έχει κατακλύσει τα social media, με όλο και περισσότερους πολίτες να τάσσονται υπέρ του χημικού ευνουχισμού ή ακόμα ακόμα και υπέρ της θανατικής ποινής.

Η κυβέρνηση δεν αντέδρασε χθες και αν κληθεί να τοποθετηθεί, πιθανότατα θα παραμείνει εντός της γραμμής που δόθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα να χυθεί άπλετο. Και αυτό, διότι σύμφωνα με πληροφορίες, στο ενδοκυβερνητικό παρασκήνιο έχει ξεκινήσει εσωτερική διαβούλευση για πρόσθετες νομοθετικές παρεμβάσεις, ενδεχομένως με τη δημιουργία ειδικού ποινικού μητρώου για τους παιδοβιαστές, η οποία όμως είναι σε αρχικό στάδιο.

Η άποψη Βορίδη, ωστόσο, είναι σίγουρο ότι «έπιασε τόπο» σε ένα ακροατήριο το οποίο είναι εκλογικά κρίσιμο για τη ΝΔ και για μια σειρά από λόγους, απομακρύνεται μαζικά από την κεντροδεξιά παράταξη, με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην κυβερνητική πλειοψηφία. Πρόκειται για ψηφοφόρους, στους οποίους, τους τελευταίους μήνες φαίνεται να διεισδύει πολύ πιο δυναμικά το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κ. Βελόπουλου και να το «φλερτάρουν» έντονα οι διάφοροι μικρότεροι σχηματισμοί (Τζήμερος- Κρανιδιώτης, Μπογδάνος) καθώς και οι «Έλληνες» που καθοδηγούνται από τον έγκλειστο χρυσαυγίτη Κασιδιάρη.

Όπως άλλωστε, έχει γράψει κατ επανάληψη το iEidiseis, το φαινόμενο είναι πιο έντονο στη Βόρεια Ελλάδα, χωρίς να παραγνωρίζεται ότι εσχάτως καταγράφεται ανοδική τάση, κυρίως για το κόμμα Βελόπουλου, και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Δυτική Ελλάδα, τα Δωδεκάνησα κ.α, που στις προηγούμενες εκλογές, είχε πολύ μικρή διεισδυτικότητα.

Το μεγαλύτερο πονοκέφαλο, πάντως, προκαλεί η Βόρεια Ελλάδα, μία γεωγραφική περιοχή με τα δικά της χαρακτηριστικά, όπως έχει φανεί σε μια σειρά θεμάτων, καθώς είχε μεγάλο αριθμό ανεμβολίαστων την περίοδο της πανδημίας, αλλά και με αρκετά μεγάλα ποσοστά ρωσοφιλίας. Επιπλέον, ο «δύσκολος χειμώνας», όπως χαρακτηρίζεται ο φετινός από όλους, σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας έχει ήδη ξεκινήσει και η ανάγκη των κατοίκων για ενίσχυση είναι ακόμα πιο πιεστική.

«Αφού δεν μπορούμε ούτε τη στάση μας απέναντι στη Ρωσία να μεταβάλλουμε, ούτε να δώσουμε περισσότερα, δεν είναι και κολάσιμο να ακούγονται και φωνές όπως η χθεσινή του υπουργού Εσωτερικών», σχολίαζε χθες κοινοβουλευτικό στέλεχος με εμπειρία. Και ο νοών, νοείτω.

πηγή