“Επιθετικά” και “αμυντικά” όπλα στα νησιά: Μία ύποπτη διάκριση

Το πρόσφατο τουρκικό διάβημα στον Έλληνα πρεσβευτή στην Άγκυρα για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, σε συνδυασμό με την ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση του πολεμικού τόνου εκ μέρους του Ερντογάν και των υπουργών του επαναφέρει το κρίσιμο για την εθνική άμυνα αυτό ζήτημα στην πρώτη γραμμ, ειδικά στην ύποπτη διάκριση για “επιθετικά” και “αμυντικά” όπλα που έχει έρθει στο προσκήνιο.

Έχει παλαιότερα δημοσιευθεί η πληροφορία, χωρίς να διαψευσθεί ότι η Ουάσιγκτον έχει ζητήσει την απομάκρυνση αμερικανικής κατασκευής πυραυλικών συστημάτων, όπως είναι οι πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών M270 MLRS. Αυτό, άλλωστε, συνάγεται και από τη δήλωση του πρώην Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για μείωση του στρατιωτικού αποτυπώματος στην επίμαχη περιοχή!

Η θέση για μερικό αφοπλισμό των νησιών είναι στην πραγματικότητα εχθρική πράξη προς την Ελλάδα, διότι ξεπερνά κατά πολύ τη φιλική ουδετερότητα, την οποία παραδοσιακά επιδεικνύουν οι ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας, ακόμα και τώρα που το καθεστώς Ερντογάν έχει προκαλέσει εμπράκτως και επανειλημμένα την Ουάσιγκτον και συνολικά τη Δύση. Ελπίζουμε πως δεν θα υπάρξουν κρατικοί λειτουργοί σε οποιοδήποτε επίπεδο και θέση του ελληνικού μηχανισμού εξουσίας, πολιτικού και γραφειοκρατικού, που έμπαιναν καν σε συζήτηση για μερική αποστρατιωτικοποίηση. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε καθαρά και ξάστερα με εθνική προδοσία.

Η συνεχεια εδώ