Ποια είναι η νύχτα που περιμένει ο Ερντογάν για να μας “επισκεφθεί”…

Συχνά πλέον επαναλαμβάνεται από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, αλλά και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους, η απειλή περί αιφνιδιαστικής αφίξεως (επέμβασης) των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, προφανώς σε ελληνικά εδάφη, «ένα βράδυ»«μία νύχτα», για αποκατάσταση των διαχρονικών αδικιών που υφίσταται ο τουρκικός λαός από τους άπιστους “γκιαούρηδες”.

Αν η απροκάλυπτη αυτή απειλή δεν ήταν τόσο σοβαρή, θα μπορούσαμε να περιοριστούμε στην αντίκρουση της με τη γνωστή ελληνική παροιμία περί των παθημάτων αυτών που την νύκτα περπατούν και αναπόφευκτα πατούν διάφορες ακαθαρσίες! Θα μπορούσαμε επίσης να υπενθυμίσουμε στον Τούρκο πρόεδρο, που αρέσκεται να εμφανίζεται με παραστρατιωτική αμφίεση, το γνωστό σατιρικό άσμα για τον ομοϊδεάτη του Ντούτσε και τα νυχτοπερπατήματα και αυτού με τους στίχους: «Και μια νύχτα με φεγγάρι την Ελλάδα πάει να πάρει, βρε τον φουκαρά…».

Δυστυχώς όμως οι τουρκικές λεκτικές (και όχι μόνο) προκλήσεις δεν απευθύνονται, όπως αρκετοί υποστηρίζουν, σε ένα εσωτερικό τουρκικό ακροατήριο εν όψει μιας δύσκολης και πολωμένης εκλογικής αναμέτρησης. Αναμφισβήτητα στοχεύουν και σε αυτό, επιπρόσθετα όμως δημιουργούν το γενικότερο κλίμα (αφήγημα) μιας πολεμικής αναμέτρησης με την Ελλάδα, καθώς με ευθύνη της τελευταίας δεν υπάρχουν περιθώρια ειρηνικής επίλυσης των “διαφορών”.

Η συνεχεια του αρθρου εδώ