Η νησίδα στον Έβρο – Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει μια συγγνώμη στην Ελλάδα

Η δημόσια παραδοχή της ΜΚΟ “Human Rights 360” ότι η περίφημη νησίδα στον Έβρο όπου είχαν εγκλωβιστεί οι 38 μετανάστες δεν ανήκε τελικώς στην ελληνική επικράτεια, αλλά στην τουρκική, «εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους εκμεταλλεύτηκαν το περιστατικό… προς ίδιον όφελος διασπείροντας ανακρίβειες στον διεθνή και εγχώριο Τύπο», όπως επεσήμανε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Θυμίζουμε πως το επεισόδιο συνέβη λίγο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, όπου η κυβέρνηση βρέθηκε όντως έκθετη με ψέματα και ανακρίβειες που προηγουμένως έλεγε. Η «παρακολούθηση από ιδιώτη σε ιδιώτη» (που είχε αναφερθεί αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη) έγινε τελικώς «νόμιμη επισύνδεση» του κινητού του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ! Ακόμα και στην εν εξελίξει Εξεταστική, οι βασικοί μάρτυρες οχυρώνονται πίσω από το περίφημο “απόρρητο”.

Επιστρέφοντας στο επεισόδιο στον Έβρο, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αριστερά κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να επιτεθούν στην κυβέρνηση για τον χειρισμό της υπόθεσης. Στελέχη τους, υιοθέτησαν άκριτα τα επικριτικά διεθνή δημοσιεύματα, παρόλο που οι πηγές των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων ήταν άκρως επισφαλείς και ανεπιβεβαίωτες, όπως είχε επισημάνει από την αρχή η δημοσιογραφική έρευνα της Βασιλικής Σιούτη για την Lifo.

Η συνεχεια του αρθρου εδώ