Η απάντηση Ανδρουλάκη στο «Μητσοτάκης ή χάος»: Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και την αδιαφάνεια

Παρά το διμέτωπο με Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δείχνει να κλείνει την πόρτα όχι μόνο στον Κυρ. Μητσοτάκη αλλά και στη Νέα Δημοκρατία!

Η απάντηση Ανδρουλάκη στο «Μητσοτάκης ή χάος»: Δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και την αδιαφάνεια

Με την ομιλία του στο Βελλίδειο ο Νίκος Ανδρουλάκης σήκωσε το γάντι που έριξε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας ως «πολιτική τερατογένεση» τυχόν κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και …ΚΚΕ, από τις εκλογές με απλή αναλογική, αν η ΝΔ είναι σε αυτές πρώτο κόμμα.

Στόχος της τοποθέτησης αυτής του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το ΠΑΣΟΚ, το οποίο και επιδιώκει να διεμβολίσει με κινδυνολογικά «διλήμματα», ώστε να τον ψηφίσει ένα μέρος των «δεξιόστροφων» ή «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» ψηφοφόρων της Χαριλάου Τρικούπη. Δεν είναι δε καθόλου τυχαίο που απέφυγε να απαντήσει εάν στην περίπτωση που είναι πρώτο κόμμα και του λείπουν κάποιοι βουλευτές θα τους πάρει (με αποστασία) από το ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε το δικό του δίλημμα ενόψει των εκλογών:

«Το δίλημμα των επόμενων εκλογών δεν είναι «Μητσοτάκης ή χάος» όπως βολεύει τον κ. Μητσοτάκη, αλλά: Δημοκρατική Ανατροπή ή Ανοχή στον Καθεστωτισμό και την αδικία που επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση, προσβάλλοντας κάθε Δημοκράτη στην πατρίδα μας!».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προφανώς εκτίμησε πως τη Χαριλάου Τρικούπη δεν την απειλούν τόσο οι κατηγορίες Μητσοτάκη ότι θα συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και το …ΜέΡΑ25 ή το…ΚΚΕ, όσο το θέμα της κυβερνησιμότητας της χώρας. Το δίλημμα, δηλαδή,. «Μητσοτάκης ή χάος».

Και παρά τον «διμέτωπο» προς Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ που διαπερνούσε σαν κόκκινη κλωστή όλη την ομιλία του, έκλεισε ξανά κάθε πόρτα συνεργασίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη γνώμη μας, μάλιστα, θέτοντας ως στόχο τη Δημοκρατική Ανατροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ένα βήμα περαιτέρω σε σχέση με τις έως τώρα θέσεις του: Δεν έκλεισε απλώς την πόρτα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία χωρίς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μένει, βέβαια, να δούμε πώς θα το εξειδικεύσει στη σημερινή συνέντευξη Τύπου και, κυρίως, πώς θα απαντήσεις το βράδυ της Κυριακής εκείνης που θα ανοίξουν οι κάλπες της αναμέτρησης με το σύστημα της πρώτης Κυριακής.

Μιας αναμέτρησης που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ παραδέχτηκε πως μπορεί να κυβερνήσουν «οι άλλοι»!

πηγή