«Αντιεκπαιδευτική και αδικαιολόγητη

η συγχώνευση του 1ου και 2ου

Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης»

Κατάθεση αναφοράς στη Βουλή από Χ. Κεφαλίδου

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΝΑΦΟΡΑ στη Βουλή για το θέμα της συγχώνευσης του 1ου και του 2ου Δημοτικού σχολείου Προσοτσάνης κατέθεσε η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κα. Χαρά Κεφαλίδου. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, ο «Πρωινός Τύπος» έχει ασχοληθεί επισταμένως με το ζήτημα αυτό με δημοσιεύματα από την περασμένη εβδομάδα και δηλώσεις του δημάρχου Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδη, καθώς και αρμοδίων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, όσο και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην αναφορά της προς την Υπ. Παιδείας κα. Κεραμέως, η κα. Κεφαλίδου φέρνει το θέμα στη Βουλή, με αφορμή την Ανακοίνωση-Καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δράμας, με την οποία καταγγέλλουν την αντιεκπαιδευτική και αδικαιολόγητη συγχώνευση του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Προσοτσάνης και την κατάργηση των οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών από τα σχολεία του Νομού Δράμας λίγες μέρες πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Όπως τονίζει στην αναφορά της η κα. Κεφαλίδου, «με ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Δράμας, καταγγέλλει την αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υ.ΠΑΙ.Θ., που αδιαφορώντας για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, προχώρησε στη δημοσίευση του ΦΕΚ, στις 31-8-2022, με το οποίο συγχωνεύονται τα δύο Δημοτικά Σχολεία στο Δήμο Προσοτσάνης (1ο και 2ο) και καταργούνται θέσεις εκπαιδευτικών από άλλες σχολικές μονάδες του νομού, μια ενέργεια που εντάσσεται σε μια γενικότερη πολιτική συγχωνεύσεων και περικοπών στον χώρο της εκπαίδευσης.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν έχει να προσφέρει τίποτα το θετικό στην εκπαιδευτική διαδικασία, μιας και τα δυο σχολεία λειτουργούν με όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών.

Γεννώνται εύλογα ερωτήματα για ποιους λόγους έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο η εισήγηση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης Π.Ε. Νομού Δράμας, όσον αφορά στα δύο δημοτικά σχολεία, παρά την αντίθετη άποψη τόσο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου Προσοτσάνης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Προσοτσάνης ζητά την ανάκληση της απόφασης και την άμεση επαναφορά των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών».

πηγή