ΣΥΡΙΖΑ: Παρακολουθήσεις, ακρίβεια και εκλογικός νόμος…

Τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε τρία κομβικά ζητήματα της πολιτικής κι όχι μόνο επικαιρότητας καλείται να χαράξει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος κατά τη σημερινή (Τρίτη) συνεδρίασή της.

Πρόκειται για τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη- Κουκάκη «κι όχι μόνο», όπως λένε στην… αξιωματική αντιπολίτευση, για την οικονομική κι ενεργειακή ακρίβεια, αλλά και για την πιθανή αλλαγή του εκλογικού νόμου επί το πλειοψηφικότερο.

Ως προς το πρώτο κι ενόψει της πρώτης συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής την Τετάρτη, στην Κουμουνδούρου θα επιμείνουν στην άρση του απορρήτου, ώστε να πάρουν απαντήσεις σε πολύ ουσιώδη ερωτήματα: Στο γιατί παρακολουθούνταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κι ο δημοσιογράφος, στο πόσα και ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα παρακολουθούνταν, καθώς και στις διασυνδέσεις του επιτελικού κράτους με τις εταιρείες προμήθειας του παράνομου λογισμικού Predator.

«Η κυβέρνηση έτσι κι αλλιώς αυθυποβάλλεται με τη μυστικοπάθειά της στο μαρτύριο της σταγόνας, αφού καθημερινώς αποκαλύπτονται νέες ψηφίδες του σκανδάλου που στο τέλος θα μας δώσουν το πλήρες μωσαϊκό», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να καταδείξουν πως «ενορχηστρωτής του επιτελικού παρακράτους είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ως προς την ακρίβεια, στην αξιωματική αντιπολίτευση επαναφέρουν στο προσκήνιο τις προτάσεις τους για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ μαζί με την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος «για να ανασάνει η κοινωνία το χειμώνα».

Στην Πολιτική Γραμματεία αναμένεται να εγκριθεί και το κυβερνητικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ και το οποίο, όπως επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου, θα περιλαμβάνει ουκ ολίγες καινοτόμες προτάσεις για την οικονομική ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας, αλλά και την ενδυνάμωση του «πληγωμένου» κράτους δικαίου και των θεσμών.

Σε σχέση, εξάλλου, με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, στο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ διατείνονται πως αν προχωρήσει σε αυτή ο πρωθυπουργός θα αυτογελοιοποιηθεί- «πριν μερικούς μήνες έλεγε πως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά»-, θα αποδείξει την πολιτική του απομόνωση και, κυρίως, θα γίνει σαφέστερο ότι εκείνος και κανένας άλλος αποτελεί παράγοντα πολιτικής αστάθειας για τη χώρα…

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

πηγη