Παρέμβαση Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης πανηγυρίζει για όσα πετύχαμε

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο μετά την επιθετική τοποθέτηση του πρωθυπουργού με αφορμή την έξοδο της χώρας από την ενισχυμένη εποπτεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να επιστρέψει στην τοξικότητα και τα προκλητικά λόγια, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα από το σκάνδαλο παρακολουθήσεων και την κατακραυγή για το προσφυγικό, ωστόσο εισπράττει πληρωμένη απάντηση από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τοποθετήθηκε μέσω Twitter και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος… υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ότι η χώρα έχει βγει από τα μνημόνια από το 2018, ενώ τον κατηγορεί για ψέματα και θράσος, για να συμπληρώσει ότι «πανηγυρίζει για όσα πετύχαμε», ενώ πριν από 4 χρόνια ζητούσε πιστοληπτική γραμμή και μιλούσε για τέταρτο μνημόνιο.

Απάντηση Οικονόμου

«Η ευρωπαϊκή ηγεσία συγχαίρει σήμερα την Ελλάδα για την έξοδο από την Ενισχυμένη Εποπτεία. Ο κ. Τσίπρας, που έχει ταυτιστεί με τις πιο σκοτεινές μέρες της μνημονιακής περιόδου, με το ψέμα, την εξαπάτηση, τον διχασμό, τους φόρους, τις περικοπές, το τσάκισμα της μεσαίας τάξης και την περιθωριοποίηση της χώρας, έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα και να εμφανίζει μάλιστα ως επιτυχία το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και τα 100 δισ. που χρέωσε τους Έλληνες», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Και πρόσθεσε: «Αμετανόητος, εξακολουθεί να βαδίζει τον δρόμο του ψέματος επιχειρώντας ξανά να κάνει το μαύρο, άσπρο. Γιατί είναι το μόνο που ξέρει να κάνει».

Σφοδρά πυρά από τον Ηλιόπουλο

Προηγήθηκε αναλυτική τοποθέτηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο «αδίστακτο και χυδαίο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης» και επισημαίνοντας ότι θα μείνει στην ιστορία «για το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα και την κακοποίηση του κράτους δικαίου».

Το προκλητικό μήνυμα από τον πρωθυπουργό

πηγη