Την έξοδο στον Κυριάκο δείχνει ο Προκόπης

Προκόπης Παυλόπουλος: Δεύτερη, επαυξημένη, έκδοση του βιβλίου του με τίτλο:  «“Πάρθια Βέλη” κατά της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης;» - Ελεύθερος Τύπος

Με την βαρυσήμαντη παρέμβασή του στο σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Προκόπης Παυλόπουλος, έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «…Η πολιτική ευθύνη εκείνων, οι οποίοι ασκούν την εξουσία που τους έχει ανατεθεί με βάση την λαϊκή ετυμηγορία είναι, εκ φύσεως και εξ ορισμού, αντικειμενική. Άρα οι φορείς της εξουσίας αυτής πρέπει ν’ αναλαμβάνουν, στο ακέραιο, την πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, ενώ δεν νοείται η μετάθεσή της, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, σε άλλους», ανέφερε.

Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε στην συνέχεια σε συνομιλητές του ότι μιλούσε ως καθηγητής της Νομικής και ανέπτυξε την έννοια της αντικειμενικής πολιτικής ευθύνης, όπως την αναλύει και στα συγγράμματά του καθώς επίσης ότι έχει ευθύνη απέναντι στους φοιτητές του και στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Εν ολίγοις ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι την αντικειμενική πολιτική ευθύνη για την ΕΥΠ έχει ο πρωθυπουργός που είχε αναλάβει με νόμο την αρμοδιότητα.

Αν η αρμοδιότητα ανήκε σε κάποιον υπουργό, τότε θα μπορούσε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη να αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός παραιτούμενος. Όπερ έδει δείξαι: Εφόσον ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη, τότε ανήκει στον ίδιο και δεν μπορεί να την μεταθέσει στον γραμματέα του.

η συνεχεια του αρθρου εδω