Εξεταστική – πλυντήριο για το σκάνδαλο των «κοριών» ετοιμάζει το Μαξίμου

Παιχνίδια με την Επιτροπή Θεσμών και την Εξεταστική με απώτερο στόχο το «κουκούλωμα». Φόβος στο Μαξίμου για νέες αποκαλύψεις.

Εξεταστική - πλυντήριο για το σκάνδαλο των «κοριών» ετοιμάζει το Μαξίμου

    

Προστασία στα βασικά πρόσωπα του σκανδάλου των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων φέρεται πως υψώνει το μέγαρο Μαξίμου, ενισχύοντας τις υποψίες πως θέλει «να θάψει» την υπόθεση.

Σύμφωνα με τις διεργασίες που, παρά τις γιορτινές μέρες, διεξάγονται στο παρασκήνιο, η αντιπολίτευση –πρωτίστως η αξιωματική- προσανατολίζεται να ζητήσει να προσέλθουν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου μεταξύ άλλων ο πρώην πλέον Διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων, ο παραιτηθείς γγ πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το Μαξίμου απορρίπτει μια τέτοια εξέλιξη και συνεπώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην Επιτροπή θα αρνηθεί την κλήση των τριών εκ των βασικοτέρων προσώπων που γνωρίζουν το παρασκήνιο ή η μαρτυρία τους είναι σημαντική. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην Επιτροπή θα κληθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεν μπορεί να συμμετάσχει στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών που θα διεξαχθεί πιθανότατα στις 25 Αυγούστου.

Ταυτόχρονα, κυβερνητικές πηγές διαμηνύουν πως είναι οριστική η απόφαση της κυβέρνησης να εισηγηθεί η πλειοψηφία ώστε η Εξεταστική Επιτροπή που θα συγκροτηθεί με αφορμή τις παρακολουθήσεις του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη –και όσων τυχόν προκύψουν στην πορεία – να ερευνήσει την περίοδο από το 2012, με κάποια στελέχη να ζητούν να εξετάσει την περίοδο από το 2009 έως σήμερα! Η προσπάθεια κουκουλώματος του μείζονα σκανδάλου είναι και εδώ αντιληπτή δια γυμνού οφθαλμού, καθώς φανερός στόχος του Μαξίμου είναι όχι η σε βάθος έρευνα του θέματος για πολιτικές και τυχόν ποινικές ευθύνες (υπενθυμίζεται πως οι παρακολουθήσεις είναι κακούργημα) αλλά η διάχυση ευθυνών και τελικά η συγκάλυψη!

Μεταξύ άλλων έχει τεράστιο ενδιαφέρον γιατί το Μαξίμου –πολύ περισσότερο που η ΕΥΠ υπάγεται απευθείας στον πρωθυπουργό με βάση τον πρώτο νόμο της κυβέρνησής του- δεν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι δεν παρακολουθούνταν άλλα πολιτικά πρόσωπα ή άλλοι δημοσιογράφοι! Όπως και γιατί δεν ανακοινώνονται οι λόγοι «εθνικής ασφάλειας» που οδήγησαν στην εισαγγελική παραγγελία για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αφού προηγουμένως απέτυχε προσπάθεια παρακολούθησής του με το παράνομο λογισμικό Predator!

Εν αντιθέσει με τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη που όταν αποκαλύφθηκε και σταμάτησε η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ , ξεκίνησε η παρακολούθησή του από το … Predator! Απίστευτα πράγματα, ιδίως εάν συνυπολογίσει κανείς πως και οι δυο επιχειρήθκε να παρακολουθηθούν παράνομα από τον ίδιο σύνδεσμο, δηλαδή από ίδιο κέντρο!

Και όλα αυτά ενώ δημιουργούνται ερωτήματα για το γεγονός ότι η δικαιοσύνη δείχνει να κινείται στην κατεύθυνση της διερεύνησης του πώς διέρρευσαν τα στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, όχι για το τι έγινε πραγματικά με το μείζον σκάνδαλο! Είναι δε χαρακτηριστικό πως δεν έχουν ακόμα κληθεί ακόμα να καταθέσουν οι διαχειριστές των εταιρειών με τα κακόβουλα λογισμικά!

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

ΠΗΓΗ