
Ένα απρόοπτο γεγονός έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων το μεσημέρι της Κυριακής. Συγκεκριμένα, πιλότος πολεμικού αεροσκάφους του στρατού ξηράς των ΗΠΑ ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα χαμηλής πίεσης στα υδραυλικά και υπήρχε πιθανότητα να μην κατέβουν οι τροχοί προσγείωσης. Πρόκειται για βομβαρδιστικό – κατασκοπευτικό σκάφος, τύπου Bombardier Dash 8 Q300, που πολύ συχνά επιχειρεί στη Λιβύη.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μπήκε σε εφαρμογή το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ασφαλείας: αφενός δόθηκε εντολή στα αεροπλάνα που προσέγγισαν το αεροδρόμιο να μην προσγειωθούν, αφετέρου πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στον διάδρομο που προσγειώνονται τα πολεμικά αεροσκάφη, ενώ έκλεισε και ο παρακείμενος δρόμος.
Τελικά, η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος, καθώς το σκάφος προσγειώθηκε επιτυχώς, με μοναδική «παράπλευρη απώλεια» τη μικρή καθυστέρηση που προκλήθηκε σε μια πτήση της Ryanair από Μπολόνια.