Μπορεί να είσαι φιλελεύθερος και… κεντρώος όταν ανέχεσαι τον Αθανασίου;

Μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της Βουλής και μέλος κόμματος του δημοκρατικού τόξου ένας που αποκαλεί Έλληνες βουλευτές ύποπτους για την εθνική ασφάλεια και δικαιολογεί τις υποκλοπές; – Σιωπή και από τους «ακροκεντρώους»!

Μπορεί να είσαι φιλελεύθερος και… κεντρώος όταν ανέχεσαι τον Αθανασίου;

Μας τρολάρει κιόλας ο αντιπρόεδρος της Βουλής Μπάμπης Αθανασίου! Παρερμηνεύτηκαν, λέει, αυτά που είπε για τους μουσουλμάνους Έλληνες βουλευτές, αφήνοντας αιχμές ότι μπορεί να είναι ύποπτοι και νομιμοποιώντας τις παρακολουθήσεις!

Και όμως! Βρήκε πρόθυμο να τον πιστέψει τον κ. Μητσοτάκη, που αν και εμφανίζεται ως φιλελεύθερος κρατάει τον Χ. Αθανασίου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Και, μάλιστα, σε μια περίοδο που επιχειρεί να πείσει ότι δεν γνώριζε για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, επιτρέπει στο βουλευτή του να τις δικαιολογεί, αμφισβητώντας τον πατριωτισμό Ελλήνων βουλευτών!

Πρόβλημα, όμως, υπάρχει και για τον πρόεδρο της Βουλής, που θα μπορούσε να αποδοκιμάσει τον αντιπρόεδρό του δημοσίως, προκαλώντας ο ίδιος εξελίξεις στην υπόθεση, αλλά σώζοντας την τιμή του Κοινοβουλίου. Δεν το έκανε, προφανώς επειδή θεωρεί ως προτεραιότητα να μην δημιουργήσει πρόβλημα στο κόμμα του.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει για μια ακόμα φορά η σιωπή των πρώην «εκσυγχρονιστών», αλλιώς και … «ακροκεντρώων», οι οποίοι και κάθε φορά που υπάρχει ένα θέμα που αφορά κυβερνητικό στέλεχος (έστω και αν το θέμα είναι μείζον) σιωπά!

Τι δήλωσε ο Αθανασίου

«Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξου. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια», δήλωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου στο Κανάλι της Βουλής.

«Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως και σας αναφέρω μάλιστα. Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας», ανέφερε όταν ρωτήθηκε από τη συνάδελφο δημοσιογράφο για το εάν μπορούν να παρακολουθούνται μέλη του Κοινοβουλίου.

Η …διορθωτική δήλωση

Μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, με θρασυδειλία, προέβη σε διορθωτική δήλωση!

«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. «Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».

Θα μας …τρελάνει κιόλας- αφού βρίσκει και …τα κάνει!

Β. Σκ.

πηγη