Αλλάζω συσκευή: Νέα ανακοίνωση πριν τα SMS με τα voucher

Νέα ανακοίνωση για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» πριν από τα vouchers για την επιδότηση συσκευών. Καθυστερούν κι άλλο τα SMS.

Αλλάζω συσκευή: Νέα ανακοίνωση πριν τα SMS με τα voucher

    

Καθημερινά με αγωνία περιμένουν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή» τα SMS με τα voucher για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, όμως αυτά καθυστερούν αδικαιολόγητα πολύ.

Ακόμα και το θέμα δυσλειτουργίας του συστήματος να επικαλεστεί η κυβέρνηση, δεν έχει καμία δικαιολογία, καθώς είναι ένα πρόγραμμα που το έχει εξαγγείλει από τον Ιανουάριο!

Την Τετάρτη το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά τους παρόχους και οδηγίες για το πρόγραμμα. Ίσως αυτή η κίνηση να αποτελεί ένδειξη πως τα SMS με τα voucher θα έρθουν αρχές της επόμενης εβδομάδας, αν όχι μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση για τους παρόχους εχει ως εξής:

Όλοι οι εγκεκριμένοι προμηθευτές του Προγράμματος:

  • οι οποίοι έχουν ρόλο «εμπόρου λιανικής» (δηλ. διενεργούν πωλήσεις επιδοτούμενων συσκευών και συμμετέχουν στις διαδικασίες ανακύκλωσης),
  • προτίθενται να χρησιμοποιήσουν το User Interface της ψηφιακής πλατφόρμας (δε θα κάνουν διασύνδεση μεταξύ συστημάτων χρησιμοποιώντας το API / web services που είναι διαθέσιμα)

μπορούν να κατεβάσουν αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον τρόπο χρήσης της ψηφιακής πλατφόρμας μέσα από τον λογαριασμό τους στη διεύθυνση https://merchants.allazosyskevi.gov.gr

Πότε λήγει το voucher της επιδότησης συσκευών

  • Αγορές με τη χρήση επιταγών θα γίνονται μέχρι και την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 (ορόσημο λήξης αγορών).
  • Αντίστοιχα, οι παραδόσεις παλαιών συσκευών προς ανακύκλωση από τους ωφελούμενος στους εμπόρους μπορούν να γίνονται έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.
  • Δυνατότητα επιστροφών/ακυρώσεων συναλλαγών μπορούν να πραγματοποιούνται έως την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022. Εντός του ίδιου διαστήματος επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η αγορά νέων συσκευών (νέα εξαργύρωση) μόνο για τις επιταγές που ακυρώθηκαν μετά το ορόσημο λήξης αγορών.

Βήματα για λήψη επιταγής

Οι ωφελούμενοι των οποίων οι αιτήσεις έχουν εγκριθεί μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση των επιταγών που τους αναλογούν σύμφωνα με την ακόλουθη διαδικασία:

Λήψη ενημερωτικού SMS: Οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν στο επιβεβαιωμένο αριθμό κινητού ενημέρωση για την έγκριση της αίτησής τους και τη δυνατότητα έκδοσης των επιταγών τους. Η αποστολή θα γίνεται σταδιακά σε επιμέρους ομάδες ωφελούμενων και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Αφού λάβουν το ενημερωτικό SMS, οι ωφελούμενοι μπορούν να

  • Συνδέονται στην (ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων), κάνοντας χρήση των προσωπικών κωδικών taxisnet,
  • και αφού επιλέξουν το μενού «Οι επιταγές μου» να κάνουν έκδοση επιταγών

Εφόσον έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς το παραπάνω βήμα (της έκδοσης επιταγών), οι ωφελούμενοι μπορούν να δουν άμεσα μέσω της τρέχουσας σελίδας της ηλεκτρονικής τους αίτησης τους κωδικούς και τα στοιχεία των επιταγών που μόλις εκδόθηκαν.

Μάλιστα, θα μπορούν να εισέρχονται στην ίδια σελίδα σε μεταγενέστερο χρόνο για να δουν την τρέχουσα κατάσταση των επιταγών τους, καθώς και των συσκευών που παραδίδουν προς ανακύκλωση.

Θα λάβουν χωριστά SMS στο επιβεβαιωμένο κινητό τους με τα στοιχεία των επιταγών τους (ένα SMS ανά επιταγή).

Μετά την έκδοση και λήψη των επιταγών, οι δικαιούχοι μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στους εγκεκριμένους εμπόρους λιανικής της επιλογής τους για αγορά επιλέξιμων προϊόντων και αντίστοιχα για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόσυρσης των παλιών συσκευών τους.

πηγη