Χαρδαλιάς – Στυλιανίδης: Γιατί δεν μιλούν μεταξύ τους;

Χαρδαλιάς - Στυλιανίδης: Γιατί δεν μιλούν μεταξύ τους;

Άμεσος ο κίνδυνος τα χτεσινά παρατράγουδα να συνεχιστούν και το προσεχές καλοκαίρι καθώς το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας καθυστερεί να κλείσει τις συμφωνίες για την επινοικίαση ή και την αγορά ιπτάμενων πυροσβεστικών μέσων.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2021 αναφερόμενος σε δημοσκοπικά ποσοστά εμπιστοσύνης των πολιτών σε Τσιόδρα και Χαρδαλιά και γνωρίζοντας τις αρρυθμίες του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, αναρωτήθηκα δημοσίως : Γιατί δεν ανατίθεται στον Χαρδαλιά αρμοδιότητα συνδέσμου του Άμυνας με της Πολιτικής Προστασίας;

Η ιδέα απορρίφθηκε αμέσως απ´ όλες τις πλευρές, προφανώς διότι η κυβέρνηση αποτελείται από κουτάκια και μαγαζάκια που δεν συγκοινωνούν μεταξύ τους. Οι δε υπουργοί γραμματείς και φαρισαίοι που διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον , εργάζονται κατά μόνας με περίσσιο φθόνο ο ένας για τον άλλο…

Και να που 46 ημέρες μετά, το χτεσινό φιάσκο στην Αττική Οδό έρχεται να καταδείξει ότι εάν υπήρχε μια στοιχειώδη συνεργασία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας με τα συναρμόδια υπουργεία Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη θα είχαν αποφευχθεί τα παρατράγουδα τα οποία ενδεχομένως να γίνουν πιο έντονα την επόμενη φορά καθώς τα περιθώρια κοινωνικής ανεκτικότητας τείνουν να μηδενιστούν !

Το χτεσινό πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα στην κυβέρνηση για την επόμενη αντιπυρική περίοδο. Παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας που για παράδειγμα πέρσι δεν υπήρχαν … Είναι άμεσος ο κίνδυνος φέτος να μην διαθέτει η χώρα τον απαιτούμενο αριθμό ιπτάμενων πυροσβεστικών μέσων, καθώς δεν έχουν υπογράφει συμβάσεις όπως εγκαίρως είχε υπογράψει πέρσι η Ελλάδα ! Προφορικές Συμφωνίες που έχει κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ρώσο Πρόεδρο στο Σότσι δεν έχουν αποτυπωθεί στο χαρτί με υπαιτιότητα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας!

Δεν γνωρίζω εάν χτες ο Νίκος Χαρδαλιάς έτριβε τα χέρια του από χαρά ή στεναχώρια για το φιάσκο της Αττικής Οδού. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι εκατοντάδες συμπατριώτες μας χτες ήταν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό και ο «Σερίφης» της καρδιάς των πολιτών ήταν ανενεργός και αραχνιασμένος στην …αποθήκη του Πενταγώνου.

Ας προσέξουν ! Διότι ενός κακού μύρια έπονται…

ΠΗΓΗ