Τα πρώτα κλειστά σχολεία τη Δευτέρα 24/1- Η απόφαση για την Αττική

Τα πρώτα κλειστά σχολεία τη Δευτέρα 24/1- Η απόφαση για την Αττική

Τα πρώτα κλειστά σχολεία φέρνει η κακοκαιρία Ελπίδα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Δείτε πού υπάρχουν ήδη αποφάσεις και τι θα γίνει με τα κλειστά σχολεία στην Αττική. «Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας Ελπίδα στη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις και το πολικό ψύχος και όπως συμβαίνει συνήθως φέρνει και κλειστά σχολεία. Σε ορισμένες περιοχές της χώρας ανακοινώθηκε ήηδη ότι θα υπάρχουν κλειστά σχολεία τη Δευτέρα, ενώ σήμερα θα ληφθεί απόφαση για τα κλειστά σχολεία στην Αττική. Σημειώνεται ότι εν μέσω κορονοϊού τα παράθυρα στα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, οπότε τίθεται ένα ζήτημα για τη λειτουργία τους με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Κλειστά σχολεία στην Αττική για την Τρίτη (ίσως και για τη Δευτέρα) ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα με σφοδρές χιονοπτώσεις και παγετό.

«Θεωρώ πως σίγουρα θα είναι κλειστά τα σχολεία την Τρίτη σε όλη την Αττική» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Τόνισε ότι σήμερα συγκαλείται σύσκεψη με τους δημάρχους του νομού ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση για την Δευτέρα, ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα.

Δεν απέκλεισε δε το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη.https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z13k7203jqd&playlistId=v-chcuxf3kwqa1-se

Τα φαινόμενα έπληξαν το Σάββατο κυρίως Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, αλλά έγιναν αισθητά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ακόμη και στην Αττική. Σήμερα Κυριακή η κακοκαιρία «Ελπίδα» σαρώνει νησιωτικές περιοχές, ενώ αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου αναμένεται το δεύτερο σφοδρότερο κύμα, που θα χτυπήσει ακόμη και το κέντρο της Αθήνας.

Στην Αττική καταγράφονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να δείχνει κάτω από το μηδέν στα βόρεια προάστια του νομού.

Στο πλαίσιο αυτό άρχισαν οι ανακοινώσεις για τη μη λειτουργία των σχολείων σε διάφορες περιοχές.

Το θέμα της λειτουργίας των σχολείων την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στο ξεκίνημα οπότε και αναμένεται να χτυπήσει το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίς» συζητήθηκε στη διευρυμένη διαδικτυακή σύσκεψη της περιφέρεις Αττικής.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Κυριακή (23/01) το απόγευμα κατόπιν σύσκεψης όπου θα αξιολογηθούν τα νέα τα δεδομένα.

Τα πρώτα κλειστά σχολεία την Δευτέρα

Αργολίδα

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτριου Κωστούρου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων θα παραμείνουν κλειστά ως προληπτικό μέτρο προς αποφυγή προβλημάτων.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και πιθανές χιονοπτώσεις.

Οι καιρικές συνθήκες αυτές καθιστούν δύσκολη τη μετακίνηση των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας και ακόμη δυσκολότερη την παραμονή των μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες με δεδομένη την αναγκαιότητα του συνεχούς εξαερισμού των σχολικών χώρων.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των γονέων που εργάζονται στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα. Είναι στην διακριτική ευχέρεια του κάθε γονέα να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες των σταθμών.

Κλειστά όλα τα σχολεία των Ανωγείων

Ο Δήμος Ανωγείων λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 24/1/2022 μέχρι νεότερης ανακοίνωσης από το Δήμο.

Κλείνουν τα σχολεία στη Νάξο

Με απόφαση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δευτέρα και Τρίτη τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω καιρικών συνθηκών Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η με φυσική παρουσία των μαθητών, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Για τον γενικό πληθυσμό ο Δήμος συστήνει:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

Να μετακινούνται, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων

Αν μετακινούνται πεζή:

Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο

Να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

Αττική: Σήμερα οι αποφάσεις για τα κλειστά σχολεία

Σχετικά με το θέμα της λειτουργίας των σχολείων ανά περιοχή στην Αττική ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης επισήμανε πως σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Κυριακή το απόγευμα κατόπιν σχετικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί με τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους. Στη σύσκεψη, όπως ανέφερε, θα αξιολογηθούν τα δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Ποια σχολεία θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα

Η αλλαγή της ώρας προσέλευσης για την ερχόμενη εβδομάδα, από 24/1/2022 έως 28/1/2022 στις 9:00π.μ. για τα παρακάτω σχολεία:

1) Δημοτικό σχολείο Ν Ποτίδαιας

2) Γυμνάσιο Ν Καλλικράτειας

3) Λύκειο Ν Καλλικράτειας

4)3ο Δημοτικό σχολείο Ν Μουδανιών

5) 1ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών

6) 2ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών

7) Νηπιαγωγείο Ν Γωνιάς

8) 2ο Δημοτικό σχολείο Ν Μουδανιών

9) Δημοτικό σχολείο Αγίου Μάμαντος

10)Νηπιαγωγείο Πορταριάς

11) 2ο Δημοτικό σχολείο Ν Καλλικράτειας

12) Νηπιαγωγείο Ν Ποτίδαιας

13) Νηπιαγωγείο Αγίου Μάμαντος

14) 1ο Δημοτικό Ν Μουδανιών

15) 5ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών

16) Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ν Προποντίδας

17) Νηπιαγωγείο Λακκώματος

18) Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κρήνης

19)4ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

20)3ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

21)ΕΕΕΕΚ Ν. Ποτίδαιας

22)Δημοτικό σχολείο παραλίας Διονυσίου

23)Νηπιαγωγείο παραλίας Διονυσίου

24)Δημοτικο σχολείο Πορταριάς

25)Δημοτικό σχολείο Σημάντρων

26)Δημοτικό σχολείο Φλογητών

27)4ο Δημοτικό σχολείο Ν Μουδανιών

28)Νηπιαγωγείο Φλογητών

29) 6ο Νηπιαγωγείο Ν Μουδανιών

30)Δημοτικό σχολείο Ν Πλαγίων

31)1ο & 2ο νηπιαγωγείο Ν Καλλικράτειας

32)1ο & 2ο νηπιαγωγείο Ν Τρίγλιας

33)ΕνΕΕΓΥΛ Ν Προποντίδας

34)4ο Νηπιαγωγείο Ν Καλλικράτειας

35)1ο Γυμνάσιο Ν Μουδανιών

36)2ο Γυμνάσιο Ν Μουδανιών

37) ΓΕΛ Ν Μουδανιών

38)ΕΠΑΛ Ν Μουδανιών

39) 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σημάντρων

40)Δημοτικό σχολείο Λακκώματος

41) Γυμνάσιο Σημάντρων

42)Νηπιαγωγείο Ηράκλειας

43)Νηπιαγωγείο Πετραλώνων

44) Γυμνάσιο Ν Τρίγλιας

45) Λύκειο Ν Τρίγλιας

46) Νηπιαγωγείο Ν Πλαγιων

47) 3o Νηπιαγωγείο Ν Καλλικράτειας

Η κακοκαιρία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας Ελπίδα στη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις και το πολικό ψύχος. Τα φαινόμενα έπληξαν το Σάββατο κυρίως Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, αλλά έγιναν αισθητά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ακόμη και στην Αττική.

Την Κυριακή η κακοκαιρία «Ελπίδα» θα σαρώσει νησιωτικές περιοχές, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται το δεύτερο σφοδρότερο κύμα, που θα χτυπήσει ακόμη και με χιονοθύελλα το κέντρο της Αθήνας. Στην Αττική καταγράφονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να δείχνει κάτω από το μηδέν στα βόρεια προάστια του νομού.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι ενώ γίνονται συνεχείς συσκέψεις και υπάρχει διαρκής επαφή με όλη την Πολιτική Προστασία της χώρας για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του μηχανισμού.

Το βράδυ της Δευτέρας θα υπάρχει χιονόπτωση ακόμα και τα Νότια προάστια της Αθήνας ενώ δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και χιονοαλυσίδες στο κέντρο της Αθήνας.

«Είμαστε στην αρχή αυτού του πολικού κύματος και ήδη έχει αρχίσει και σαρώνει πολλές περιοχές. Τις επόμενες ώρες οι χιονοπτώσεις θα εστιάζουν κυρίως στο Αιγαίο και ενδέχεται να δούμε χιονοπτώσεις και στο Ιόνιο αλλά και τη Δυτική Πελοπόννησο», εξηγεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Κυριακή ο κύριος όγκος των χιονοπτώσεων θα είναι στο Αιγαίο αλλά και τις Σποράδες και την Εύβοια. Θα φτάσουν τα χιόνια και μέχρι τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Τα πολύ δύσκολα μας έρχονται από την Δευτέρα το μεσημέρι, καθώς έρχεται ένα νέο ισχυρό κύμα χιονιού που θα σαρώσει πολλές περιοχές της χώρας μας από τα βορειανατολικά προς τα νοτιοδυτικά.

Στην Αθήνα δε θα χιονίσει μόνο στα Βόρεια. Σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχειά θα χιονίσει και στο Σύνταγμα και στα Νότια προάστια. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα και μέσα στην Αττική οι χιονοπτώσεις θα γίνουν έντονες μέσα στη νύχτα της Δευτέρας. Επειδή οι θερμοκρασίες θα είναι εξαιρετικά χαμηλές ότι πέφτει θα στρώνεται. θα έχουμε χιονόστρωση ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Είναι πολύ πιθανό να κλείσουν και δρόμοι ακόμα και στα Νότια προάστια. Δεν αποκλείεται να δούμε ακόμα και χιονοαλυσίδες στο κέντρο της Αθήνας».

«Όλη η Τρίτη θα είναι δύσκολη και όπως φαίνεται θα πάμε ετσι και μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι», κατέληξε.

ΠΗΓΗ