Νόβακ Τζόκοβιτς: Μηνύει την Αυστραλία για την «περιπέτειά» του και ζητάει 6 εκατ. δολάρια

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μηνύει την Αυστραλία για την «περιπέτειά» του και ζητάει 6 εκατ. δολάρια

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά κατά της Αυστραλίας για την υπόθεση με τη βίζα του και την απέλασή του από τη χώρα που του στοίχησε τη συμμετοχή του στο Australian Open. Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται να ζητήσει αποζημίωση ύψους 6 εκατ. δολαρίων για «κακή μεταχείρηση»

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος 20 Gran Slam βρίσκεται πίσω στην Σερβία και συζητάει με τους δικηγόρους του το ενδεχόμενο να μηνύσει την Αυστραλιανή κυβέρνηση ζητώντας περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια για «κακή μεταχείριση»,.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Sun το ποσό της αποζημίωσης που θα ζητήσει ο Νόλε περιλαμβάνει και το χρηματικό έπαθλο που θα κέρδιζε αν έμενε στη Μελβούρνη και κατακτούσε τον 10ο τίτλο του στο Australian Open (περίπου 2,5 εκατ. δολάρια).

Η οικογένεια του Σέρβου τενίστα αλλά και οι νομικοί του εκπρόσωποι, υποστηρίζουν πως ο Νόλε υποβλήθηκε σε ταπεινωτική μεταχείριση κατά τη διαμονή του σε ξενοδοχείο καραντίνας μεταναστών – όντας ανεμβολίαστος – πριν ακυρωθεί η βίζα του για δεύτερη φορά και τελικά να απελαθεί από την Αυστραλία.

Πάντως, οι ισχυρισμοί αυτοί έρχονται καθώς η Tennis Australia διέψευσε τις πληροφορίες ότι πλήρωσε τους νομικούς λογαριασμούς του Τζόκοβιτς (500.000 δολάρια) κατά τη διάρκεια της δικαστικής του μάχης προκειμένου να μείνει στη χώρα.

πηγη