Νέο Εξοικονομώ: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων – Αυξημένο το ενδιαφέρον


Προς παράταση, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, οδεύει το πρόγραμμα «Νέο Εξοικονομώ», καθότι οι ιθύνοντες του υπουργείου Ενέργειας έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πλείστες «ανάγκες»-αιτήσεις για να υποβληθούν. 

Η υποβολή αιτήσεων που ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου είχε αρχικώς προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, αλλά όλα συνηγορούν πως θα επεκταθεί κατά δύο εβδομάδες, έως τα μέσα του επόμενου μήνα. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει για το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών, είναι πως μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 20.000 αιτήσεις, ενώ άλλοι 50.000 ενδιαφερόμενοι έχουν εκκινήσει τη σχετική διαδικασία.

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» αποκλειστικά για μικρές και για μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στα σκαριά είναι το πρόγραμμα ηλεκτρικών συσκευών προκειμένου τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό. Στόχος είναι η «απόσυρση» παλαιών ηλεκτρικών συσκευών και η αντικατάστασή τους με νέες που εξοικονομούν ενέργεια.

Το νέο πρόγραμμα –που προσομοιάζει με το «Εξοικονομώ«, το πρόγραμμα επιδοτήσεων για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών- θα ενεργοποιηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες αλλά με κριτήρια προτεραιοποίησης ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.

πηγη