Μαξίμου διαγράφει Κύρτσο – Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της απόφασης

Μαξίμου διαγράφει Κύρτσο - Θέμα χρόνου η ανακοίνωση της απόφασης

«Όχι όμως με αφορμή τη θέση του για Βαξεβάνη-Παπαδάκου», λένε αρμόδια στελέχη, καθώς φοβούνται το μέγεθος των αντιδράσεων από το Ευρωκοινοβούλιο!

Όλα του τα «συγχωρούσε» το μέγαρο Μαξίμου του Γιώργου Κύρτσου, όχι όμως και την καταδίκη του στους κυβερνητικούς χειρισμούς για την δικαστική δίωξη Βαξεβάνη-Παπαδάκου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προχώρησε μάλιστα χθες σε μια πολύ σκληρή δήλωση κατά του «γαλάζιου» ευρωβουλευτή – ήταν από τους ελάχιστους που στοίχησαν σε αρχική φάση την υποψηφιότητα Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηγεσία της ΝΔ – δήλωση η οποία ερμηνεύεται (σωστά) ως προαναγγελία εξόδου.

«Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του. Είναι πολύ φανερό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου, εκφράζοντας με σαφή τρόπο τις προθέσεις του Μαξίμου έναντι του «γαλάζιου» ευρωβουλευτή.

Εκείνο που φέρεται να ενόχλησε περισσότερο τον πρωθυπουργό από τις συνεχείς διαφοροποιήσεις του Γιώργου Κύρτσου είναι η διαφωνία του για τους χειρισμούς του Μαξίμου στην υπόθεση Βαξεβάνη-Παπαδάκου. «Η κριτική προς τον Βαξεβάνη και τον την Παπαδάκου πρέπει να μείνουν σε δημοσιογραφικό και πολιτικό επίπεδο» προειδοποιεί ο ευρωβουλευτής, διαμηνύοντας ότι «τέτοιου είδους ζητήματα δεν λύνονται στις αίθουσες των δικαστηρίων». Απάντησε, μάλιστα, και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, καταλογίζοντάς του ότι «βρίσκεται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου».

Ο Γιώργος Κύρτσος, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, ακόμα και στη διάρκεια του ταξιδιού Μητσοτάκη για την τελετή για τον θάνατο του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, προειδοποιούσε τους συνεργάτες του πρωθυπουργού πως στο Ευρωκοινοβούλιο θα υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις για τις διώξεις δημοσιογράφων στη χώρα μας.

Το Μαξίμου, ωστόσο, δείχνει να φοβάται πολύ περισσότερο της αντιδράσεις που θα υπάρξουν σε Στρασβούργο και Βρυξέλλες αν διαγράψει έναν ευρωβουλευτή του κυβερνώντος κόμματος γιατί υπερασπίστηκε… δημοσιογράφους! Αντιδράσεις σαφώς μεγαλύτερες από αυτές που υπάρχουν ήδη για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση έναντι του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου.

Η διαγραφή Κύρτσου φαίνεται πάντως να είναι ειλημμένη απόφαση, αλλά όχι με αφορμή την υπόθεση Βαξεβάνη-Παπαδάκου.

Το Μαξίμου θα αναμένει την επόμενη αφορμή – εκτός και αν ο Γιώργος Κύρτσος σηκώσει και άλλο τους τόνους στη συγκεκριμένη περίπτωση!

πηγη