Λαβρόφ-Μπέρμποκ: Δυο γραμμές στο Βερολίνο για τη Ρωσία

Η Bayerbok προειδοποιεί τον Λαβρόφ: Θα αντιμετωπίσετε τεράστιες συνέπειες  εάν επιτεθείτε στην Ουκρανία - Free Press

Οι παρενέργειες του Ουκρανικού ζητήματος επηρεάζουν τις σχέσεις Ρωσίας-Γερμανίας και οι σημερινές συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών τους Λαβρόφ-Μπέρμποκ αντίστοιχα, ενδέχεται να δώσουν το νέο στίγμα τους. Η Αναλένα Μπέρμποκ που ήταν χθες στο Κίεβο

δήλωσε στην κοινή συνέντευξη με τον Ουκρανό ομόλογό της ότι «κάθε περαιτέρω επιθετική ενέργεια θα έχει υψηλό τίμημα για τη Ρωσία από οικονομικής, στρατηγικής και πολιτικής πλευράς».

Ωστόσο, η επίσκεψη της Μπέρμποκ στην Ουκρανία έχει και μια σημειολογική διάσταση καθώς υποδηλώνει ότι η Γερμανία έχει θέσει προτεραιότητα την εδαφική ακεραιότητας της Ουκρανίας.
Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι ο στόχος της είναι να διερευνήσει στη συζήτησή της με το Λαβρόφ την πιθανότητα επανεργοποίησης των τετραμερών συνομιλιών της Νορμανδίας, που συμμετείχαν Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία και Γαλλία.

Οι συνομιλίες της Νορμανδίας έγιναν για να υποστηρίξουν την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ του 2015 με τη μεσολάβηση της Γερμανίας και της Γαλλίας, οι οποίες είχαν στόχο να τερματίσουν τον αυτονομιστικό πόλεμο που ξέσπασε στο Ντονμπάς της Ουκρανίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Μόσχα το 2014. Όμως, οι συνομιλίες έχουν παγώσει και η τελευταία Σύνοδος Κορυφής έγινε το 2019.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ