ΗΠΑ: Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι κυβερνήτες αντιγράφουν τον Ντόναλντ Τραμπ


ΟΝτόναλντ Τραμπ έχασε τη Νεβάδα το 2020. Επίσης ηττήθηκε στην Πενσιλβάνια και στην Αριζόνα.

Ωστόσο σε αυτές, αλλά και σε άλλες κρίσιμες -για τις εκλογές- αμερικανικές πολιτείες, η επιμονή του πρώην προέδρου διατήρησε την επιρροή του σε Ρεπουμπλικάνους που διεκδικούν θέσεις κυβερνητών, ενώ διεξάγουν προεκλογικές εκστρατείες προωθώντας την εικόνα του Τραμπ, σχολιάζει το POLITICO.

Ο Τραμπ επανήλθε κανονικά στο προσκήνιο στη διάρκεια μιας θορυβώδους συζήτησης για τους προκριματικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων που έγινε στη Νεβάδα την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς υποψήφιοι παρουσίασαν πλατφόρμες πολιτικής, που έμοιαζαν με αυτές του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων και συχνών προειδοποιήσεων εκλογικής νοθείας.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Πενσιλβάνια κάνουν αγώνα δρόμου για την πρόσληψη προσωπικού που ενδεχόμενα να ταυτίζεται με τις απόψεις του Τραμπ, αλλά και για την παρουσίαση της υποστήριξης προσώπων που διατηρούν την επαφή τους με τον πρώην πρόεδρο.

Η δημόσια υποστήριξη του Τραμπ είναι αναμενόμενη στη διάρκεια των προκριματικών εκλογικών κύκλων, αρχής γενομένης από την Αριζόνα, όπου και θα εμφανιστεί το Σαββατοκύριακο, εκφράζοντας δημοσίως την υποστήριξή του στον υποψήφιο της αρεσκείας του για τη θέση του κυβερνήτη.

Θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Τραμπ σε μία προεκλογική χρονιά για τις ενδιάμεσες εκλογές του Κογκρέσου.

Η άσκηση πολιτικής σε παναμερικανικό επίπεδο εισήλθε στο πεδίο της εκλογής κυβερνητών, χρόνια πριν από την εμφάνιση του Τραμπ στην κεντρική πολιτική σκηνή των ΗΠΑ. Οι αντίστοιχες προεκλογικές εκστρατείες εξακολουθούν να παραμένουν αποστασιοποιημένες ως έναν βαθμό από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Ωστόσο η επιρροή που ασκεί ο Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα προώθησε τις πολιτικές του, αλλά και τη ρητορική του στους προεκλογικούς αγώνες για την εκλογή κυβερνητών το 2022, με έμφαση στους συνωμοτικούς υπαινιγμούς του σχετικά με την απειλή «ακεραιότητας των εκλογών» ή και στους ισχυρισμούς του ότι του έκλεψαν τις εκλογές του 2020.

Οι υποψήφιοι των Ρεπουμπλικάνων προωθούν τους ίδιους ισχυρισμούς, ενώ διεκδικούν την εκλογή τους σε αξιώματα που θα έχουν ουσιαστική επιρροή στις εκλογικές διαδικασίες στις πολιτείες τους, με έμφαση στην επικύρωση μελλοντικών εκλογικών αποτελεσμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγη