Βόρεια Μακεδονία: Με 62 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε η Κυβέρνηση Κοβάτσεφκσι

Βόρεια Μακεδονία: Με 62 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε η Κυβέρνηση Κοβάτσεφκσι

Ο νέος πρωθυπουργός στην καταληκτική του ομιλία πριν από την ψηφοφορία της νέας κυβέρνησης είπε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει νομιμότητα μέχρι το 2024.

Με 62 ψήφους «υπέρ», 46 «κατά» και καμία αποχή, η Βουλή ψήφισε τη νέα κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας υπό τον Πρόεδρο του SDSM Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι. Συνολικά ψήφισαν 108 βουλευτές.

Ο Κοβάτσεφσκι στην καταληκτική του ομιλία πριν από την ψηφοφορία της νέας κυβέρνησης είπε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει νομιμότητα μέχρι το 2024.

«Αυτή η Κυβέρνηση έχει τη νομιμότητα και θα λειτουργεί μέχρι το 2024 που θα γίνουν εκλογές, μέχρι τότε θα εργαστούμε με διαφάνεια και επιμέλεια, από την πρώτη μέρα, από αύριο. Αύριο θα συζητήσουμε την ενεργειακή κρίση. Αύριο θα μιλήσω με τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Κίριλ Πετκόφ με γνώμονα τον σεβασμό της μακεδονικής ταυτότητας και μοναδικότητας. Αμέσως μετά θα συζητήσουμε για τις συντάξεις και το επίπεδο των πολιτών. «Έχω ξεκάθαρο σχέδιο για την υλοποίηση του προγράμματος με ρεαλιστικές προθεσμίες», είπε στο τέλος της συζήτησης ο υποψήφιος Πρωθυπουργός Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, λέγοντας ότι έρχεται μια νέα εποχή.

«Ελπίζω ειλικρινά ότι η αντιπολίτευση θα είναι εποικοδομητική και ότι θα συνεργαστεί μαζί μας όποτε είναι προς το συμφέρον των πολιτών». Ζητώ να σταματήσουν οι πολιτικές και εθνοτικές διαιρέσεις και να αντιμετωπίσουμε μαζί βασικές προτεραιότητες. «Είναι απαραίτητο να εργαστούμε περισσότερο από ποτέ», είπε ο Κοβάτσεφσκι.

Στο τέλος της σύντομης ομιλίας είπε: «Πιστεύω ότι θα προετοιμάσουμε τη χώρα μας για τη νέα εποχή. Εύχομαι σε όλους τους πολίτες υγεία, ειρήνη και γαλήνη στις οικογένειές τους. Υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. «Έρχεται μια νέα εποχή, μια καλύτερη στιγμή, να ζήσουν οι πολίτες, να ζήσει η Βόρεια Μακεδονία».

ΠΗΓΗ