Απεργία πείνας ξεκινά εστιάτορας…


…μπροστά στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα έξοδά του…«Είμαι 43 χρόνια μαγαζάτορας αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Τι να κάνω να μου πάρουν το σπίτι; Να πάω φυλακή να εξιλεωθώ. Όσο κάθομαι έξω θα τους χρωστάω. Είναι απαράδεκτοι. Έρχονται να πάρουν τι και από ποιον; Είμαστε στο έλεος. Θα κλείσουμε!» αναφέρει ο ίδιος.Κραυγή απόγνωσης εκπέμπει από το μικρό χωριό της Μηλέας Ελασσόνας μικρομεσαίος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης, καθώς καλείται να πληρώσει εκκαθαριστικό λογαριασμό της τάξης των 8.500 ευρώ…
Ο Φώτης Βούζας, μιλώντας στο Κουτί της Πανδώρας, εξήγησε ότι ενώ για όλους τους προηγούμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς πλήρωνε περίπου 2.000 ευρώ, ο τελευταίος λογαριασμός που έλαβε τον αναγκάζει να πληρώσει 8.500 ευρώ.
Απέναντι στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, ο ίδιος, μη έχοντας άλλη επιλογή, αναγκάζεται πλέον να οδηγηθεί σε απεργία πείνας. Όπως δήλωσε, περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνει: «Μιλάμε για εγκλήματα. Κάνω απεργία πείνας. Έχω μια ταβέρνα σε ένα χωριό με 300 κατοίκους. Πλήρωνα όλα τα χρόνια το τετράμηνο γύρω στις 2.500 χιλιάδες ΔΕΗ και τώρα μου ήρθε 12.500 χιλιάδες». Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο ότι ο ίδιος έλαβε αρχικά έναν εκκαθαριστικό λογαριασμό της τάξεως των 12.500 ευρώ, από τα οποία έχει καταφέρει να πληρώσει ήδη τα 4.000 ευρώ.
Η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κ. Βούζας δεν είναι μεμονωμένη.
Ο πληθωρισμός ρεκόρ (5.1% τον Δεκέμβριο) που ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη η ΕΛΣΤΑΤ, και αφορά βασικά αγαθά και είδη διατροφής, πλέον απειλεί ευθέως τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε ένα έτος (Δεκέμβριος 2021- Δεκέμβριος 2020), το φυσικό αέριο ανατιμήθηκε κατά 135,7%, το ηλεκτρικό ρεύμα κατά 45%, το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 34,1% και τα καύσιμα κατά 21,7%.

ΠΗΓΗ