Σχολεία: Πάνω από 25.000 θετικά self test – 9.688 κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα(11/1/22)

Σχολεία: Πάνω από 25.000 θετικά self test - 9.700 κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα

Μαζί με τα 15.547 θετικά self test που ανακοινώθηκαν χθες από την επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία, προκύπτει ότι μέσα σε 48 ώρες ανιχνεύθηκαν 25.235 κρούσματα

Μετά την διενέργεια του δεύτερου self test μαθητών και εκπαιδευτικών για την επιστροφή στα σχολεία, διαπιστώθηκαν 9.688 θετικά κρούσματα.

Μαζί με τα 15.547 που ανακοινώθηκαν χθες, προκύπτει ότι μέσα σε 48 ώρες ανιχνεύθηκαν 25.235 κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση κρούσματος ακολουθείται συγκεκριμένο πρωτόκολλο καθώς και ότι θα ακολουθήσει τρίτο τεστ, την Πέμπτη, για την προσέλευση στα σχολεία την Παρασκευή.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι όλοι αυτοί οι έλεγχοι για τον εντοπισμό κρουσμάτων πραγματοποιούνται χάρη στη λειτουργία των σχολείων, ανιχνεύοντας χιλιάδες εν δυνάμει φορείς που διαφορετικά θα κυκλοφορούσαν δίχως να έχουν οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να μεταδίδουν τον ιό.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα», σημειώνουν, «συμβάλλει καθοριστικά στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού».

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας «όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να γνωρίζουν ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του σελφ τεστ είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στην σχολική κοινότητα αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε πως έγιναν τεστ από 1,6 εκατ. ανθρώπους, αριθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο που έχει γίνει μαζικά μέχρι σήμερα στη χώρα. «Έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής, 15.547 κρούσματα», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, λέγοντας πως αυτά δεν θα είχαν βρεθεί χωρίς τα self test και θα μπορούσαν να προκαλέσουν, ενδεχομένως 10πλάσια κρούσματα.

Πάντως, βασική προτεραιότητα στο μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να είναι η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Για να καλυφθούν τα όποια κενά προκύψουν σε εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν, χθες ανακοινώθηκε η άμεση πρόσληψη 4.784 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1.208 αναπληρωτών με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα αναλάβουν καθήκοντα με ταχείες διαδικασίες τις αμέσως επόμενες ημέρες.

πηγη