Νέο Προεδρείο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας


ΟΘεόδωρος Μητράκας είναι ο νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μετά τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του οργάνου.

Ο κ. Μητράκας, ο οποίος διαδέχεται στη θέση του προέδρου τον Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, προτάθηκε από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (παράταξη «Αλληλεγγύη»), ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πρότειναν τη συνέχιση της θητείας του αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανόλη Λαμτζίδη (παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά») και του γραμματέα Χρήστου Τζιουβάρα (παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία»).

Το νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου υπερψήφισαν 58 περιφερειακοί σύμβουλοι από έξι περιφερειακές παρατάξεις, ενώ της ψηφοφορίας απείχαν τέσσερις παρατάξεις: η «Λαϊκή Συσπείρωση», η «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία», η «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» και η «ΑΝΤΑΡΣΙΑ».

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, καθώς «κατάφερε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες να αμβλύνει τις αντιθέσεις, να προάγει το διάλογο και να ανοίξει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε πολίτες, φορείς και συλλογικότητες», ενώ συνεχάρη, παράλληλα, τον κ. Μητράκα, από τον οποίο, όπως τόνισε, «περιμένουμε να είναι ένας αποτελεσματικός και συναινετικός Πρόεδρος, που θα συμβάλλει στην προώθηση του διαλόγου, στην ανάδειξη των ζητημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας και στην πιστή τήρηση της δημοκρατικότητας και της νομιμότητας των διαδικασιών του ανώτατου συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία».

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Προεδρείο αλλά και στα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που εξελέγησαν επίσης σήμερα, υπογραμμίζοντας πως η συνεργασία, η συναίνεση και η συνεννόηση «είναι ο μόνος δρόμος, που μπορεί να οδηγήσει την Κεντρική Μακεδονία με ασφάλεια σε ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο κ. Μητράκας δεσμεύτηκε πως θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα νέα του καθήκοντα, εκφράζοντας την ελπίδα «να συνεργαστούμε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου την επόμενη διετία με υπευθυνότητα», ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Καρακωστάνογλου είπε πως θα συνεχίσει να συμβάλλει και να στηρίζει «το σημαντικό έργο της διοίκησης της Περιφέρειας».

ΠΗΓΗ