Το γράφημα της ντροπής: Η Ελλάδα πιάνει την Ιταλία στη «θλιβερή κούρσα» θανάτων από κορονοϊό

Δεν έχει τέλος το ελληνικό δράμα με τους νεκρούς από τον κορονοϊό. Τα επίσημα στοιχεία και η τραγική θέση της χώρας.

Μόνο φρίκη προκαλούν τα επίσημα στοιχεία για τους θανάτους από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Την ώρα που έχουμε φτάσει συνολικά στις 21.328 απώλειες από τον Covid-19, πλέον ξεπερνάμε και αγγίζουμε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία του John Hopkins (OurWorldinData) και σε σχέση τον αριθμό θανάτων από Covid -19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού, από την έναρξη της πανδημίας (21 Φεβρουαρίου 2020), η Ελλάδα ξεπέρασε την Ισπανία και αγγίζει την Ιταλία και τη Μ.Βρετανία.

Στις 7 Ιανουαρίου 2022 τα στοιχεία δείχνουν τα εξής:

Ιταλία 2290 θάνατοι/εκατ.κατοίκων

Βρετανία 2190

Ελλάδα 2036

Ισπανία 1921

Σουηδία 1512

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι η καμπύλη θανάτων για την Ελλάδα είναι η μόνη που συνεχίζει να είναι έντονα ανοδική, που σημαίνει ότι είναι ζήτημα λίγου χρόνου η θλιβερή πρωτιά.

Να σημειωθεί ότι η σύγκριση γίνεται με χαρακτηριστικές χώρες. Δηλαδή την Ιταλία που χτυπήθηκε τόσο σκληρά στην πρώτη φάση της πανδημίας, την Ισπανία που την ακολούθησε,τη Βρετανία που στην αρχή αφέθηκε στην τύχη της από τη θεωρία της «ανοσίας της αγέλης» του Μπόρις Τζόνσον και τη Σουηδία που την κατηγορούσαμε ότι δεν παίρνει μέτρα. Τα συμπεράσματα προφανή.

Αξίζει να υπογραμμίσουμε, ότι με βάση το γράφημα, ένα χρόνο πριν η Ελλάδα απείχε μεγάλη απόσταση από τις άλλες χώρες. Ωστόσο, οι τελευταίοι 12 μήνες είναι η περίοδος της μεγάλης τραγωδίας για την χώρα μας.

Δείτε το σχετικό γράφημα

ellada italia thanatoi

πηγη