Τζανάκης για άνοιγμα σχολείων: Φοβάμαι ότι μπορεί να καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα

Τζανάκης για άνοιγμα σχολείων: Φοβάμαι ότι μπορεί να καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα

Τους φόβους του μετά την απόφαση για άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, εξέφρασε ο Νίκος Τζανάκης, ο οποίος προβλέπει πάνω από 65.000 κρούσματα μεταξύ 18-20 Ιανουαρίου.

Την αντίθεσή του στο άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε ο Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να δοθεί παράταση στις διακοπές για άλλη μια εβδομάδα, προκειμένου να φανεί η πορεία των γενικών δεικτών της πανδημίας.

«Η απόφαση τώρα έχει παρθεί, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι την υποστηρίξουμε όσοι εμπλεκόμαστε με τα σχολεία, να εφαρμόσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλά που είναι αυστηρά και να αποδώσει αυτή η απόφαση» σημείωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και πρόσθεσε: «Όλοι θέλουν τα παιδιά να είναι στα σχολεία, όλοι θέλουν δια ζώσης εκπαίδευση».

«Το θέμα δεν είναι η γνώμη του καθενός, αλλά να υποστηριχθεί αυτή η απόφαση» συμπλήρωσε ο Νίκος Τζανάκης.

«Δεν με φοβίζει τόσο πολύ ότι θα αρρωστήσουν τα παιδιά, που σπανίως εμφανίζουν σοβαρό πρόβλημα, αλλά ότι μπορεί να καταρρεύσει το εκπαιδευτικό σύστημα, γιατί θα νοσήσουν πολλά παιδιά ή ότι θα νοσήσουν οι εκπαιδευτικοί» πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, ο οποίος σημείωσε πως μέσα σε αυτή την παράταση της μιας εβδομάδας θα μπορούσαν να φανούν τα στοιχεία των άλλων χωρών.

Μιλώντας για τα self tests που θα αυξηθούν στους μαθητές, ο κ. Τζανάκης υπογράμμισε ότι το χρονικό «παράθυρο» που θετικοποιείται του συγκεκριμένου τύπου test είναι διαφορετικό από το χρονικό «παράθυρο» μετάδοσης του ιού. «Έτσι ένα παιδί την Κυριακή να έχει αρνητικό τεστ, αλλά να επωάζεται ο ιός και να βγει θετικό την Τετάρτη. Όμως Δευτέρα και Τρίτη θα έχει μεταδώσει τον ιό στην τάξη» πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

«Στις 18-20 Ιανουαρίου αναμένεται η κορύφωση αυτού του κύματος της Όμικρον, με πάνω από 65.000 κρούσματα» πρόσθεσε ο Νίκος Τζανάκης.

πηγη