Η Όμικρον απειλεί με παράλυση αστυνομία-δημόσιο – Το σχέδιο του Μαξίμου

Η Όμικρον απειλεί με παράλυση αστυνομία-δημόσιο – Το σχέδιο του Μαξίμου, Όλγα Μαύρου

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες θετικοί στον κορονοϊό και άλλοι τόσοι είναι σε καραντίνα στα νοσοκομεία, ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός νοσούντων ή φορέων στις άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ακόμα και με την μείωση της καραντίνας στις πέντε ημέρες για τους ασυμπτωματικούς και ολιγοσυμπτωμτικούς, η διασπορά του ιού προκαλεί προβλήματα λειτουργικότητας σε πολλές υπηρεσίες.

Από τους 2.000 φορείς στους συνολικά 55.000 αστυνομικούς της χώρας, οι 1.200 εργάζονται ή έχουν επαφή με την ΓΑΔΑ (Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής). Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα η ηγεσία της ΕΛΑΣ, αποφασίστηκε να τεθούν σε τηλεργασία όσοι απασχολούνται στην γραμματεία. Επίσης στο εξής θα μπαίνουν σε υπηρεσία σε σταθερές ομάδες, π.χ. τα ζεύγη των αστυνομικών στα περιπολικά θα είναι σταθερά και δεν θα εναλλάσσονται. Στις ομάδες ΔΙΑΣ δόθηκε επίσης η εντολή να χωριστούν σε σταθερές βάρδιες πρωινού, απογευματινού και νυχτερινού ωραρίου και αυτές να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

Στα νοσοκομεία η καταγραφή πολλών φορέων στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εντείνει το ήδη υπολογίσιμο πρόβλημα που προέκυψε από τους περίπου 7.000 ανεμβολίαστους νοσηλευτές και εργαζομένους σε ασθενοφόρα ή και διοικητικούς και λοιπό προσωπικό. Πρόβλημα ανακύπτει και στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και στο στρατό και στην Πυροσβεστική ή και στα ΕΚΑΜ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ