Γεροτζιάφας: Τα σχολεία θα γίνουν αναμεταδότες του ιού

Γεροτζιάφας: Τα σχολεία θα γίνουν αναμεταδότες του ιού

Τη δική του άποψη σχετικά με το αν πρέπει ή όχι ν’ ανοίξουν κανονικά τα σχολεία στην προβλεπόμενη ημερομηνία κατάθεσε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας.

Ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας τόνισε πως τα σχολεία θα γίνουν αναμεταδότες του ιού κι πως αν δεν υπάρχουν δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης αυτό θα οδηγήσει σε βαριές νοσηλείες. Ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης απέφυγε ωστόσο να πει αν πρέπει ή όχι ν’ ανοίξουν τα σχολεία, δηλώνοντας πως τις σχετικές αποφάσεις θα τις λάβει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γεροτζιάφας, στη Γαλλία η κυριαρχία της επέλασης της Όμικρον προηγείται της Ελλάδας κατά 10 ημέρες. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο δείκτης πίεσης των νοσοκομείων και των ΜΕΘ στη Γαλλία έφτασε στα ύψη: «Πριν από 10 ημέρες ο δείκτης ήταν στο 25% στα νοσοκομεία. Σήμερα είναι στο 64% στις ΜΕΘ, 71% στη χώρα και 71% στις ΜΕΘ του Παρισιού. Μέσα σε 10 ημέρες υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία. Αυτό είναι το μέλλον», είπε.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον ο καθηγητής τόνισε πως ο ιός είναι ίδιος και θα συνεχίσει να κάνει long covid. Προστατευμένοι θεωρούνται όσοι έχουν εμβολιαστεί, καθώς αν νοσήσουν με Όμικρον θα περάσουν τη νόσο πιο ελαφριά.

Καταλήγοντας είπε πως η λύση βρίσκεται στον εμβολιασμό.

ΠΗΓΗ