Στενάζουν τα νοσοκομεία – Ανάγκη για άμεση στήριξη

Με δραματικούς τόνους περιγράφουν την κατάσταση στο ΕΣΥ οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά. Δεκάδες ασθενείς βρίσκονται πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ γεγονός που εδώ και καιρό έχει οδηγήσει στην έκρηξη της θνητότητας.

Μπαράζ επαφών με φορείς από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. καθώς η πανδημία λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά η κατάσταση στον χώρο της υγείας. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κουμουνδούρου, κατά τη συνάντηση, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση στο ΕΣΥ, τόσο ως προς τη φροντίδα των ασθενών με Covid19, όσο και ως προς τη νοσηλεία και αντιμετώπιση ασθενών με άλλα νοσήματα.

«Χαρακτηριστικό είναι ότι τόνισαν στον Αλέξη Τσίπρα, πως σήμερα, 148 ασθενείς βρίσκονται πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που εδώ και καιρό έχει οδηγήσει στην έκρηξη της θνητότητας, καθώς δεν λαμβάνουν την αρμόζουσα φροντίδα», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στην ακύρωση χειρουργείων και κρίσιμων θεραπειών για σοβαρές ασθένειες εξαιτίας της μονοθεματικής λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Οι νοσοκομειακή γιατροί τόνισαν εμφατικά την ανάγκη άμεσης στήριξης στο ΕΣΥ με:

  • άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων για νοσηλεία και Covid περιστατικών
  •  άμεση πρόσληψη με κατεπείγουσες διαδικασίες όλων των επιλαχόντων γιατρών σε προκηρύξεις μόνιμων θέσεων στο ΕΣΥ
  • διατήρηση στο ΕΣΥ των 1.500 εξειδικευμένων νοσηλευτών σε ειδικά τμήματα, των οποίων λήγουν οι συμβάσεις.
  • την επιστροφή στα καθήκοντά 530 μάχιμων γιατρών, που έχουν βγει σε αναστολή εργασίας, με αυξημένα υγειονομικά στάνταρ και αυξημένο τέστινγκ.

Νωρίτερα

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυξάνει την πίεση και με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δήλωσε σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ:

«Πολύ φοβάμαι ότι με αυτά τα μέτρα, από εκεί που τον κατηγορούσαμε, και νομίζω δικαίως, ότι είχε σηκώσει λευκή πετσέτα στην εμβολιαστική προσπάθεια, μετατρέπεται σε σαμποτέρ του εμβολιασμού. Διότι αντί να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή την ενίσχυση της προσπάθειας και της εμβολιαστικής κάλυψης θα έχουμε ένα κύμα αντίδρασης και νομίζω ότι αυτό δεν θα βοηθήσει κανέναν».

ΠΗΓΗ