Όλες οι εξουσίες στο Μαξίμου!

Όλες οι εξουσίες στο Μαξίμου!, Δημήτρης Χρήστου

Οι προσπάθειες χειραγώγησης και ελέγχου της Δικαιοσύνης συνεχίζονται ασταμάτητα με στόχο την μετάβαση, στην πράξη, από την κοινοβουλευτική δημοκρατία στον αυταρχισμό, όπου όλες οι εξουσίες θα ελέγχονται από το “παλάτι” του πρωθυπουργού. Όλες οι εξουσίες στο Μαξίμου!

Στην αρχή, με τον σχηματισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, πολλοί αναρωτήθηκαν, μα πώς και γιατί τοποθετήθηκε ένας γιατρός, που σε όλη την καριέρα του στον κομματικό μηχανισμό, δούλεψε σε τομείς που αφορούν την Υγεία, στο πόστο του υπουργού Δικαιοσύνης; Πλέον, όλες οι απορίες έχουν απαντηθεί. Μπορεί ο κ. Τσιάρας να μην είναι χειρούργος ιατρός, αλλά ως υπουργός Δικαιοσύνης χειρουργεί αδίστακτα και κατά συρροή την ανεξαρτησία της τρίτης εξουσίας, περιορίζοντας διαρκώς τις ελευθερίες της.

Στα νέα πρόσφατα κατορθώματά του, περιλαμβάνεται η πρωτοφανής απόσπαση εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ανώτατου δικαστικού και πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμένου! Και αυτός το αποδέχτηκε! Για ποιο σκοπό; Έντονη ήταν η αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στην απόφαση αυτή.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ