Το στούντιο που δημιούργησε τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» πουλήθηκε 1,6 δισ. δολάρια

*(Και στη Fraport τα 14 αεροδρόμια,για 1,2 δισ.€ !!!) Για να μην ξεχνιόμαστε δλδ..

Ο σκηνοθέτης της τριλογίας «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» Πίτερ Τζάκσον, πούλησε έναντι 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων την εταιρεία οπτικών εφέ Weta Digital στην Unity, μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού για βιντεοπαιχνίδια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, «η Unity θα αποκτήσει τα εργαλεία, την τεχνογνωσία και το ταλέντο των μηχανικών της Weta Digital. Αυτό το deal έχει σχεδιαστεί προκειμένου να θέσει τα αποκλειστικά και εξελιγμένα εργαλεία οπτικών εφέ της Weta, στα χέρια εκατομμυρίων δημιουργών και καλλιτεχνών σε όλο τον κόσμο», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η Weta Digital, η οποία έχει στο ενεργητικό της έξι βραβεία Όσκαρ και έξι βραβεία BAFTA, έχει δημιουργήσει χαρακτήρες και κόσμους για πολλές ταινίες, όπως το «Avatar», η «Μαύρη Χήρα» και ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών».

Η Unity είναι παγκοσμίως γνωστή στον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών για το λογισμικό της, το οποίο χρησιμοποιούν τα στούντιο για να δημιουργήσουν επιτυχίες όπως το «Pokemon Go» και το «Call of Duty: Mobile».

«Μαζί, η Unity και η Weta Digital μπορούν να δημιουργήσουν έναν οδηγό για οποιονδήποτε καλλιτέχνη, από οποιαδήποτε βιομηχανία, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτά τα απίστευτα δημιουργικά και ισχυρά εργαλεία», τόνισε ο Πίτερ Τζάκσον.

Οι ομάδες οπτικών εφέ της Weta Digital θα συνεχίσουν ως αυτόνομη οντότητα με την επωνυμία WetaFX, υπό την πλειοψηφική ιδιοκτησία του Τζάκσον. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2021.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν επίσης ότι σκοπεύουν να συνεργαστούν για τη διαμόρφωση του metaverse.

ΠΗΓΗ

* https://www.kathimerini.gr/economy/business/904901/sti-fraport-apo-chthes-ta-14-aerodromia-katavlithike-to-timima-toy-1-2-dis/