Κορονοϊός – Μίνα Γκάγκα: «Τελειώνει το οξυγόνο των νοσοκομείων σε 24ωρες» – Τραγικές καταστάσεις

Κορονοϊός - Μίνα Γκάγκα: «Τελειώνει το οξυγόνο των νοσοκομείων σε 24ωρες» - Τραγικές καταστάσεις

Ο κορονοϊός «ματώνει» τα νοσοκομεία και το οξυγόνο τελειώνει σε χρόνο ρεκόρ. Όσα παραδέχτηκε η Μίνα Γκάγκα.

Χαοτικές καταστάσεις στα νοσοκομεία της χώρας από την επέλαση του κορονοϊού προκύπτουν από τα λεγόμενα της Μίνας Γκάγκα.

Όπως είπε στην ενημέρωση της Πέμπτης «οι δεξαμενές (οξυγόνου) αδειάζουν μέσα σε μια μέρα αντί σε μια εβδομάδα ή σε δύο εβδομάδες. Υπάρχει μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία» είπε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και ζήτησε εκ νέου ο κόσμος να σπεύσει να εμβολιαστεί.

Και εξήγησε: «Το ΕΣΥ πιέζεται παρά πολύ αυτή τη στιγμή. Αυτό για τα τμήματα Covid σημαίνει έως και πενταπλάσια εργασία για γιατρούς και νοσηλευτές που εργάζονται σε αυτά.Οι ασθενείς χρειάζονται οξυγονοθεραπεία και το οξυγόνο στο νοσοκομεία τελειώνει σε μια μέρα, εκεί που υπό φυσιολογικές συνθήκες τελείωνε σε μια εβδομάδα».

Από την πλευρά της η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου επισήμανε πως βρισκόμαστε μέσα στο τέταρτο κύμα της πανδημίας με μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια. Τα ενεργά κρούσματα φτάνουν πλέον τα 47.000 και καταγράφεται αύξηση 50% των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. Η πληρότητα όπως είπε στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης φτάνει στο 97% και το ΕΣΥ θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες. Όπως είπε η κυρία Παπαευαγγέλου αύξηση καταγράφεται τελευταία και στις ηλικίες άνω των 60 ετών και προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός και η τήρηση των μέτρων θα βοηθήσει ώστε να δούμε μείωση των κρουσμάτων στο άμεσο μέλλον.

Αναλυτικά όσα είπαν:

ΠΗΓΗ