Τσίπρας: Έναρξη περιοδειών με πρέσινγκ για έκρηξη τιμών και πανδημία εκτός ελέγχου

Τσίπρας: Έναρξη περιοδειών με πρέσινγκ για έκρηξη τιμών και πανδημία εκτός ελέγχου

Έχοντας στην προμετωπίδα τα δύο φλέγοντα ζητήματα της δραματικής πορείας της πανδημίας και των εκρηκτικών διαστάσεων που λαμβάνει η κρίση ακρίβειας ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει την αυλαία της προσυνεδριακής περιόδου αυτήν την εβδομάδα, την οποία όπως έχει τονίσει έγκαιρα το iEidiseis.gr, φιλοδοξεί να μετατρέψει σε άτυπη προεκλογική εκστρατεία.

Ο πρώτος σταθμός των εξορμήσεών του στις 13 περιφέρειες της χώρας θα είναι η Εύβοια, όπου θα περιοδεύσει μεσοβδόμαδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αφού προηγουμένως στελέχη και οι νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος θα έχουν «οργώσει» την περιφέρεια σε συναντήσεις με παραγωγικές μονάδες και εκπροσώπους φορέων. Ο σχεδιασμός των εξορμήσεων αυτών καθιστά σαφές ότι στόχος της Κουμουνδούρου είναι όχι μόνο η άμεση ενεργοποίηση του κομματικού μηχανισμού αλλά η όσμωση με τις τοπικές κοινωνίες για επιμέρους προγραμματικές δεσμεύσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της εκάστοτε περιφέρειας.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει συνάντηση με εκπροσώπους των λαϊκών αγορών, στις οποίες καταγγέλλουν ότι μπαίνει ταφόπλακα μετά και το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης. Πρόκειται για μία κυβερνητική πρωτοβουλία σε μία κρίσιμη συγκυρία, καθώς οι λαϊκές αγορές θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντίβαρο στις διαρκώς κλιμακούμενες ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Για το θέμα της ακρίβειας εξάλλου, που εξελίσσεται σε αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν πυρετωδώς και την σχετική καμπάνια που προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας στο περασμένο Πολιτικό Συμβούλιο, η οποία αναμένεται να λανσαριστεί τις επόμενες εβδομάδες.

Νέο «όχι» Μητσοτάκη για πανδημία

Την ίδια ώρα πάντως, το Σαββατοκύριακο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να φωτίσει για ακόμη μία φορά την ψευδαίσθηση αυτάρκειας που καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τη δραματική έξαρση σε κρούσματα και νεκρούς από την πανδημία. Η νέα συναινετική πρόταση που κατέθεσε για ολιγομελή επιστημονική επιτροπή κοινής αποδοχής, η οποία θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα τους επόμενους μήνες στην πανδημία που απειλεί εκ νέου με χιλιάδες θανάτους απορρίφθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς δεύτερη σκέψη.

Επί της ουσίας η Κουμουνδούρου με αυτήν την κίνησή της και την άμεση απόρριψή της από τον κ. Μητσοτάκη καθιστά a priori υπεύθυνο τον Πρωθυπουργό για ό,τι συμβεί τους επόμενους μήνες του χειμώνα στο μέτωπο της πανδημίας, στο οποίο μπαίνουμε με 4.000 ημερήσια κρούσματα, 400 διασωληνωμένους και πάνω από 40 νεκρούς τη μέρα, όταν πέρυσι στο θανατηφόρο δεύτερο κύμα τα αντίστοιχα νούμερα τις ίδιες μέρες ήταν τέσσερις φορές μικρότερα.

Όπως σημείωσε δηκτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ηλιόπουλος, πρόκειται για την «τρίτη φορά σε έναν χρόνο που ο κ. Μητσοτάκης αρνείται τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα για στοιχειώδη συνεννόηση στα αυτονόητα», καταλογίζοντάς του ότι «επιλέγει συνειδητά το δρόμο της μικροκομματικής αντιπαράθεσης την ώρα που η χώρα καταγράφει την μία αποτυχία μετά την άλλη» και κάνοντας λόγο για εν εξελίξει «τραγωδία».

ΠΗΓΗ