5.449 νέα κρούσματα,430 οι διασωληνωμένοι,κατέληξαν άλλοι 52 ασθενείς με Covid-19

Κορωνοϊός: Και πάλι πάνω από 3.000 τα νέα ημερήσια κρούσματα

Νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Όλα δείχνουν νέο ωράριο στην εστίαση ενώ πέφτει μεγάλη ανατροπή στο τραπέζι με λουκέτο σε εσωτερικούς χώρους.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή και του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Στη σύσκεψη συμμετέχει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος, οι οποίοι συμμετείχαν και στην πρωινή τηλεδιάσκεψη με τους Περιφερειάρχες και την ΚΕΔΕ.

Στην κυβέρνηση και τις υγειονομικές αρχές υπάρχει έντονος προβληματισμός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα υπάρξει νέο ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000. Σημειώνεται πως το Σάββατο είχε σημειωθεί ρεκόρ κρουσμάτων με 4.696 νέα κρούσματα, 404 διασωληνωμένους και 38 θανάτους. Μάλιστα τα 5.000 κρούσματα θα έρθουν με τα μειωμένα τεστ της Κυριακής.

Στην σκιά της αναζωπύρωσης της πανδημίας, έχουν επιστρέψει στο «τραπέζι» των ειδικών οι συζητήσεις για νέα μέτρα που θα αφορούν πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση η εστίαση θα βρεθεί πάλι μπροστά σε νέα μέτρα. Ασφαλείς πληροφορίες του iEidiseis.gr αναφέρουν ότι πλέον θα πάμε και σε μωβ περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Δεν αποκλείεται στις νέες αυτές περιοχές να έχουμε έκτακτα μέτρα, ενώ στο τραπέζι πέφτει ακόμη και το λουκέτο σε όλους τους κλειστούς χώρους. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να μείνουν ανοιχτοί μόνο οι εξωτερικοί χώροι.

Επίσης, στο τραπέζι πέφτει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε όλη την εστίαση. Μένει να φανεί αν αυτές οι προτάσεις θα εγκριθούν από την ολομέλεια και από την κυβέρνηση.

πηγη