Γιώργος Παπανδρέου: Χαιρετίζει την απόφαση της G20 για φορολόγηση των πολυεθνικών

Γιώργος Παπανδρέου: Χαιρετίζει την απόφαση της G20 για φορολόγηση των πολυεθνικών

Δήλωση του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου για την απόφαση της Συνόδου των G20 να εγκρίνουν την συμφωνία του ΟΟΣΑ για έναν παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο 15%.

Δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου για την απόφαση της Συνόδου των G20 να εγκρίνουν την συμφωνία του ΟΟΣΑ για έναν παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο 15% με σκοπό να τεθεί σε εφαρμογή το 2023:

«Ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς χαιρετίζω την απόφαση της Συνόδου των G20 να εγκρίνουν την συμφωνία του ΟΟΣΑ για έναν παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο 15% με σκοπό να τεθεί σε εφαρμογή το 2023.

Η Σοσιαλιστική Διεθνής ήδη από τη Σύνοδο του Λονδίνου το 2009 έκανε έκκληση για την ανάγκη ενός ελάχιστου φόρου επί των κερδών των πολυεθνικών ώστε να καταβάλλουν ένα ποσοστό στις χώρες εκείνες στις οποίες πωλούν προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

Η σημερινή απόφαση δικαιώνει τις προσπάθειες των προοδευτικών δυνάμεων ανά τον κόσμο για την μείωση των ανισοτήτων και την θέσπιση ενός δίκαιου και αναλογικού φορολoγικού συστήματος».

ΠΗΓΗ