Μείζον πολιτικό θέμα με τα ψέματα της ΕΛΑΣ για το θάνατο του 18χρονου Ρομά

Μείζον πολιτικό θέμα με τα ψέματα της ΕΛΑΣ για το θάνατο του 18χρονου Ρομά

Προσπάθεια συγκάλυψης από την ηγεσία – Η ώρα της πολιτικής ηγεσίας – Το πόρισμα θα κρίνει πολλά- Μήπως κάποιοι υπονομεύουν τις προσπάθειες του νέου υπουργού από τα μέσα;

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

– Τραυματίες αστυνομικοί, στο βαθμό τουλάχιστον που μιλάμε για κάτι που θα δικαιολογεί τη χρήση όπλων, δεν υπήρξαν!

– Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ γνώριζαν πως στο κλεμμένο αυτοκίνητο ήταν Ρομά!

– Οδηγός στο κλεμμένο αυτοκίνητο δεν ήταν ο 18χρονος Ρομά που έχασε τη ζωή του!

– Οι αστυνομικοί είχαν σαφή εντολή από το κέντρο, το οποίο και οφείλουν να υπακούουν απολύτως, να σταματήσουν αμέσως την καταδίωξη!

Όλα τα παραπάνω τα πληροφορηθήκαμε από βίντεο που τράβηξαν περαστικοί, αλλά κυρίως από τα ηχητικά ντοκουμέντα των διαλόγων των αστυνομικών με το κέντρο!

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ διέρρευσε τα ακριβώς αντίθετα, παραπληροφορώντας μέσα ενημέρωσης (αυτά που δεν υιοθετούν την παραπληροφόρηση, γιατί κάποιοι -δυστυχώς- είναι και δεκτικοί!), αλλά και τους πολίτες! Παραπληροφόρηση που δεν μπορεί να έχει άλλη σκοπιμότητα πέραν της συγκάλυψης των όσων συνέβησαν. Για όποιο λόγο και αν επέλεξε τη συγκάλυψη η ηγεσία της ΕΛΑΣ το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Θα πει κανείς η πολιτική ηγεσία δεν γνώριζε; Η απάντηση θα φανεί από τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στο πόρισμα για τα γεγονότα που θα πρέπει να εκδοθεί το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας («εντός πέντε ημερών» ανέφερε στη δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής ο αρμόδιος υπουργός), με τη στήλη να πιστεύει στις δημοκρατικές ευαισθησίες του Τάκη Θεοδωρικάκου. Το πόρισμα, άλλωστε, θα κρίνει πολλά όχι μόνο ως προς την απόδοση ή όχι δικαιοσύνης, αλλά και για το εάν θα αναδειχτούν τα προβλήματα ώστε να ληφθούν τα μέτρα που απαιτούνται για τη διόρθωση της κατάστασης. Το γεγονός ότι αστυνομικοί αρνούνται να υπακούσουν στο κέντρο που τους διατάζει πολλές φορές και με κατηγορηματικό τρόπο να σταματήσουν την καταδίωξη, μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει ως προς την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της ομάδας ΔΙΑΣ- και όχι μόνο!

Με αφορμή, πάντως, της ευκολίας που δημοσιοποιήθηκαν (και σωστά, μην παρεξηγηθούμε) τα βίντεο, μια απορία: Μήπως κάποιοι, «από τα μέσα», επιχειρούν να υπονομεύσουν το έργο του νέου υπουργού με το καλημέρα;

ΠΗΓΗ