Καταδίωξη στο Πέραμα: Με χειροκροτήματα στον ανακριτή οι 7 αστυνομικοί – «Είστε ήρωες»

Καταδίωξη στο Πέραμα: Με χειροκροτήματα στον ανακριτή οι 7 αστυνομικοί – «Είστε ήρωες»

Με χειροπέδες στα χέρια πέρασαν την πόρτα του ανακριτή οι 7 αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα που έληξε με τον θάνατο του 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη. Έξω από τα δικαστήρια Πειραιά είχαν συγκεντρωθεί συναδελφοί τους και πολίτες, οι οποίοι τους χειροκρότησαν, φωνάζοντας «είστε ήρωες».

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο αντιποίνων, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί, στις 08:35, στον ανακριτή οι 7 αστυνομικοί (6 αστυφύλακες και ένας αξιωματικός) που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησία για την υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα, η οποία έληξε με τον θάνατο του 18χρονου Ρομά, Νίκου Σαμπάνη.

Έξω από τα δικαστήρια Πειραιά είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συνάδελφοι τους, αλλά και πολίτες, οι οποίοι τους χειροκρότησαν, φωνάζοντας «είστε ήρωες».

Οι διάλογοι Κέντρου – ΔΙ.ΑΣ. αποκαλύπτουν το μέγεθος της ασυνεννοησίας

Νέα στοιχεία για την καταδίωξη στο Πέραμα, που οδήγησε στο θάνατο 20χρονου από πυρά αστυνομικών, είδαν το φως της δημοσιότητας και ανατρέπουν τις καταθέσεις των αστυνομικών και την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Το Mega και η εκπομπή Live News έφεραν στο φως τους διαλόγους των αστυνομικών με το κέντρο της ΕΛΑΣ μέχρι την στιγμή που σταμάτησε η καταδίωξη και το σκηνικό είναι τελείως διαφορετικό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους διαλόγους φαίνεται πως υπάρχει ασυνεννοησία, καθώς οι αστυνομικοί δεν ακολουθούν τις εντολές και συνεχίζουν την καταδίωξη, λέγοντας ότι δεν ακούν πάνω στις μηχανές τους.

– Κέντρο ΕΛΑΣ: Ποιος σταθμός διαβιβάζει και για ποιον λόγο; Όποιος σταθμός διαβιβάζει για το Hyundai… αν ακολουθεί το Hyundai κάποιος σταθμός, θα παρακαλέσουμε, είναι η τελευταία φορά που θα το διαβιβάσουμε, οποιοσδήποτε σταθμός κι αν είναι αυτός που διαβιβάζει και δεν γίνεται αντιληπτός, να διακόψετε τώρα να ακολουθείτε το όχημα. Τώρα. κι όποιος σταθμός είναι αυτός που το ακολουθεί να ενεργήσει 1-13 με το κέντρο.

– ΔΙΑΣ: Δεν ακούνε πάνω στη μηχανή, δεν ακούνεΦωτό στο iEidiseis.gr Φωτό στο iEidiseis.grΦωτό στο iEidiseis.grΦωτό στο iEidiseis.grΦωτό στο iEidiseis.grΦωτό στο iEidiseis.gr

Επίσης, διευκρινίζεται ότι δεν τραυματίστηκε κανένας αστυνομικός, ενώ οι μόνοι τραυματίες ήταν οι δράστες. Παράλληλα, από το κέντρο της ΕΛΑΣ αφήνεται να εννοηθεί πως το αυτοκίνητο των δραστών έριξε τις μηχανές των αστυνομικών όταν στάθμευσαν για έλεγχο. Μάλιστα, ο αστυνομικός από το Πέραμα που επικοινωνεί με το κέντρο, ξεκαθαρίζει πως το ΙΧ έκανε όπισθεν με αποτέλεσμα να πέσουν οι μηχανές.

Χαρακτηριστικά, οι επίμαχοι διάλογοι που αποκαλύπτουν ότι υπήρξε ασυνεννοησία, είναι οι εξής:

– Κέντρο ΕΛΑΣ: Έχουμε ενημερώσει το ΕΚΑΒ, ποιος έχει τραυματιστεί, συνάδελφος;

– ΔΙΑΣ: Αρνητικός κέντρο, παρέσυραν τρεις μηχανές και έχουμε ενεργήσει Ε-23 γιατί κινούνταν … εναντίον συναδέλφων και έχουν τραυματιστεί δύο δράστες.

– Κέντρο ΕΛΑΣ: Οι δράστες έχουν τραυματιστεί λόγω του Ε -23;

– ΔΙΑΣ: Ορθόν.

– Κέντρο ΕΛΑΣ: Έχουν χτυπήσει και δίκυκλα κινούμενα και υπάρχουν και τραυματίες από τους δικυκλιστές;

– ΔΙΑΣ: Αρνητικό, τρία υπηρεσιακά δίκυκλα έχουν γκρεμίσει κέντρο, έκαναν όπισθεν, βρήκαν… έκαναν όπισθεν, και γκρέμισαν 3 υπηρεσιακά δίκυκλα.

– Κέντρο ΕΛΑΣ: Τα οποία δεν είχαν, δεν ήταν, τα είχατε σταθμεύσει εσείς, ορθόν, για τον έλεγχο;

– ΔΙΑΣ: Κέντρο ήταν πίσω και μας εμπόδισε.

– Κέντρο ΕΛΑΣ: Συνάδελφοι τραυματίες υπάρχουν;

– ΔΙΑΣ: Κέντρο έχει παρασύρει 5 υπηρεσιακά δίκυκλα δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος, αναγκαστήκαμε να ενεργήσουμε Ε- 23 γιατί κινούνταν με θανατηφόρο.. εναντίον συναδέλφου.

Ακούστε ολόκληρο τον διάλογο των αστυνομικών με το κέντρο της ΕΛΑΣ στο σχετικό ρεπορτάζ του Mega:

ΠΗΓΗ