“Συσπείρωση”: Νέο πλήγμα στην αξιοπιστία της ενημέρωσης η επανεμφάνιση Φουρθιώτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις πολλές αρνητικές ιδιαιτερότητες που… κατακτά την τελευταία διετία ο χώρος των ελληνικών ΜΜΕ (κάποιες συζητούνται καιρό τώρα σε διεθνές επίπεδο και μας καθιστούν δακτειλοδεικτούμενους) έρχεται να προστεθεί άλλη μία : Υπόδικος για δύο κακουργήματα και πολλαπλάσια πλημμελήματα, άρτι αποφυλακισθείς μετά την προφυλάκισή του, επανεκδίδει την εφημερίδα, τα «έργα και οι ημέρες» της οποίας προσμετρώνται στην εμπλοκή του με την Δικαιοσύνη.

Αξιοπρόσεχτος υπήρξε ο όρος για την προσωρινή αποφυλάκιση του κ. Μένιου Φουρθιώτη, να του απαγορευθούν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις, ενώ την ίδια στιγμή του επιτρέπεται η επανεμφάνισή του στον …εκδοτικό στίβο.

Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος αγνοεί πραγματικά αν υπάρχει ανάλογη περίπτωση «εκδότη» κάπου στον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση όμως τίθεται το σοβαρό ερώτημα σε ποιες δυνάμεις στηρίζεται το νέο εκδοτικό εγχείρημα. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι πως τα πλήγματα στην αξιοπιστία της ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα έρχονται απανωτά. Υποχρέωση του κλάδου, των θεσμικών του οργάνων, όλων των συναδέλφων, είναι να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ   22/10/2021

πηγη