Στα ύψη η τιμή της χονδρικής ρεύματος – Αρνητική πρωτιά για την Ελλάδα

*Και φταίει ο καταναλωτής για να πληρώσει και πάλι την»νύφη»;Στον αυτόματο πιλότο ever!Ελεος με το παραμυθιασμα!!!


Ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν για τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου αναχαίτισης τα ενεργειακής ακρίβειας και εν Ελλάδι βρισκόμαστε εν αναμονή της υπουργικής απόφασης που θα εξειδικεύει τα μέτρα ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η χονδρική τιμή του ρεύματος στη χώρα μας, εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη.

Για την ακρίβεια και σήμερα «σκαρφαλώνει» στα υψηλότερα επίπεδα σ’ όλη την Ευρώπη, όπως άλλωστε έγινε και τις προηγούμενες ημέρες.  Να θυμίσουμε ότι στις 18 Οκτωβρίου η μέση τιμή  της χονδρικής«έσπασε» κάθε προηγούμενο ρεκόρ, φτάνοντας στα 253 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σήμερα, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο Ενέργειας, η τιμή της χονδρικής στη χώρα μας, θα κυμαίνεται στα 242 ευρώ ανά μεγαβατώρα, την υψηλότερη σ’ όλη τη Γηραιά Ηπειρο. Ακολουθεί, ως δεύτερη υψηλότερη, αυτή της Ιταλίας με 233,28 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Η τρελή κούρσα της τιμής χονδρικής έχει άμεσο αντίκτυπο και στα ενεργειακά τιμολόγια, καθότι η πλειονότητα αυτών εμπεριέχουν ρήτρες προσαρμογής, που τίθενται σε ισχύ σε τιμές άνω των 60-70 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

*Δικο μας το σχολιο.(Εννοείται..)

ΠΗΓΗ