Οι εφτά «μνηστήρες» για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής από τον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου έφερε «συνωστισμό» λίγο πριν την κάλπη. Άλλοι έξι υποψηφίοι διεκδικούν τα ηνία του κόμματος της Χ. Τρικούπη.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου με τον Γιώργο Παπανδρέου να γίνεται ο τελευταίος που εκδήλωσε ενδιαφέρον αλλάζοντας με θεαματικό τρόπο τα δεδομένα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Με την Φώφη Γεννηματά να έχει αποχωρήσει από την κούρσα των εσωκομματικών εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 5 Δεκεμβρίου η Πέμπτη (21/10) θεωρείται καθοριστική ημέρα καθώς θα γίνει και επίσημα γνωστό αν και οι εφτά «μνηστήρες» θα πάνε μέχρι τέλους.

Εκτός του Γιώργου Παπανδρέου υποψηφιότητα έχουν θέσει επίσης οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Χρηστίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Γερουλάνος.

Αν και τα δεδομένα μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν δείχνουν πως θα υπάρξουν οπισθοχωρήσεις δεν θα προκαλέσει έκπληξη αν κάποιος/οι από τους υποψηφίους ανακοινώσει την απόσυρσή του από την εκλογική διαδικασία.

Θυμίζουμε ότι η ψηφοφορία για το νέο επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα πραγματοποιηθεί στις 5 Δεκεμβρίου και, αν χρειαστεί β΄ γύρος, μία εβδομάδα μετά, στις 12 του ίδιου μήνα.

Με προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης υποψήφιος ο Γ. Παπανδρέου

Το βράδυ της Τετάρτης, όπως άλλωστε αναμενόταν, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής αφού νωρίτερα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Φώφη Γεννηματά για να της ανακοινώσει τις προθέσεις του

«Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή. Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων. Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης» ήταν τα πρώτα τα λόγια του Γιώργου Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο τηλεοπτικό μήνυμά του ξεκίνησε λέγοντας πως «χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή» μια φράση γνώριμη στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. που είχε πρωτοακουστεί από τα χείλη της Φώφης Γεννηματά.

πηγη