Αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες ο Μπολσονάρο για τη διαχείριση της πανδημίας

Ο εισηγητής της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Γερουσίας, Ρενάν Καλχέιρος, που ανέλαβε να ερευνήσει τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρο, προτείνει να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του ηγέτη της Βραζιλίας λόγω των εγκληματικών λαθών που οδήγησαν στον θάνατο περισσότερων από 600.000 ανθρώπων στη χώρα.

Η κοινοβουλευτική ερευνητική επιτροπής (CPI) της Γερουσίας της Βραζιλίας ζήτησε την άσκηση δίωξης σε βάρος του Μπολσονάρου για δέκα «προμελετημένα» αδικήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, μεταξύ των οποίων είναι και αυτό του «εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας».

Το τελικό πόρισμα της επιτροπής θα κατατεθεί στην εισαγγελία, η οποία είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για να απαγγείλει κατηγορίες στα πρόσωπα τα οποία δείχνει η έρευνα.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, αντέδρασε με περιφρόνηση στις βαριές κατηγορίες. «Δεν είμαστε ένοχοι για απολύτως τίποτα, γνωρίζουμε ότι ενεργήσαμε σωστά από την αρχή», είπε κατά τη διάρκεια μιας τελετής στην Πολιτεία Σεαρά.

ΠΗΓΗ